Shaun Murphy on mestarien mestari - snooker-finaalista syntyi trilleri!

14.11.2017 08:30 - Sami Ikonen

Ronnie O'Sullivanin tasoitus kaatui yhteen hutiin.

Snookerin Champions of Champions -turnauksen finaalissa koetiin jännittäviä hetkiä, kun brittiläiset Shaun Murphy ja lajilegenda Ronnie O'Sullivan pelasivat vastakkain. Murphy oli 9-5 tilanteessa enää yhden erän päässä mestaruudesta, mutta O'Sullivan heräsi vielä taistelemaan ja kiri tilanteeseen 9-8. Viisinkertainen maailmanmestari oli lähellä tasoitusta, mutta yksi epätarkka osuma koitui pelaajan kohtaloksi. Vihreä pallo jäi millisenttien päähän pussista, jolloin Murphy pääsi jälleen lyöntivuoroon ja vei ottelun nimiinsä erävoitoin 10-8. Mestaruuden voittaja ehti jo luulla, että peli tasoittuisi.

Ronnie O'Sullivanin virhe ratkaisi mestaruuden Murphylle.

- Olin todella helpottunut, kun vihreä ei mennytkään pussiin. Minun piti lopettaa tärisemästä ja tyhjentää pöytä, Murphy paljasti voiton jälkeen.

Snookerin ranking-vitonen kunnioittaa O'Sullivania ja kertoi, ettei tätä vastaan ole ikinä helppo pelata.

- Hän on alansa paras. On suuri kunnia otella häntä vastaan.

Murphy sai voitosta 100 000 puntaa palkintorahaa. Hopealle jäänyt O'Sullivan keräsi finaalipaikasta 50 000 puntaa. Champions of Champions -turnaus on 16 pelaajan kutsuturnaus, johon kutsutaan viimeisen vuoden aikana ranking-turnauksia voittaneita pelaajia. 

Lue myös: Teinipoika haastoi maailman parhaan snooker-pelaajan - voitti!

Lue myös: Kaikkien aikojen munaus Mestarien liigassa - katso video

Lähde: BBC

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat