Kuva: AOP

Radion Cityn kuulijat ovat puhuneet: Tässä on Liigan uusin tähdistökenttä

11.12.2017 10:45 - Sami Ikonen

Arvoisa jääkiekkoväki on antanut mielipiteensä ja jälleen ollaan saatu kasaan uusin Radio Cityn All Stars -tähtikentällinen.

Haluamme kiittää kaikkia Radio Cityn Liiga-äänestykseen osallistuneita. Toivomme kuitenkin, että aktiivisuutenne jatkuu, sillä Liigaa on vielä useita viikkoja edessä. Käy kertomassa mielipiteesi suosikkipelaajastasi Radio Cityn nettisivujen kilpailuosiossa.

Tässä kuuntelijoiden valitsema tähdistökenttä viimeisen ääntenlaskennan perusteella.

Maalivahti:

Niko Hovinen, KalPa

(kuva: AOP)

Oletko tosissasi, Niko Hovinen? Ihmetellään Hovisen tilastoja kuluneelta kaudelta: kuusi ottelua, kuusi voittoa, neljä nollapeliä ja torjuntaprosentti 98,2. Viimeiset vuodet siirtolaiselämää viettänyt maalivahti saattaa jäädä aloilleen Kuopioon, joka olisi kannattajille unelmien täyttymys. Hovinen ja KalPassa päävastuun kiekkojen torjumisessa ottanut Denis Godla muodostavat Liigan kuumimman maalivahtiparin. KalPa on hyödyntänyt maalivahtiosaston vireen ja joukkue onkin nyt historiallisessa voittoputkessa. Yhdeksän ottelua, eikä yhtään tappiota. Viimeksi kuopiolaiset jäivät pisteittä 4. marraskuuta, kun Tappara voitti jatkoajalla. Pisteittä KalPa jäi 27. lokakuuta eli yli seitsemän viikkoa sitten.

Niko Hovinen kuului Suomen maajoukkueen rinkiin vuonna 2011, kun Leijonat voittivat maailmanmestaruuden. Helsingissä syntynyt, silloinen pelikaani, ei päässyt pelaamaan, mutta pettymys unohtui, kun kultamitali ripustettiin kaulalle. Kultamitalin ja kansainvälisen näkyvyyden lisäksi Hovinen sai kutsun saman vuoden Linnan juhliin. Radio Cityn toimituksen tietojen mukaan, Hovinen ei joutunut venymään ihmeisiin kätellessään silloista tasavallan presidenttiä Tarja Halosta.

Puolustus:

Miro Heiskanen, Helsingin IFK

Helsinkiläiset ovat nousseet Liigan keskikastista sarjan neljänneksi. Yksi syy hyvään vireeseen löytyy puolustuksesta, kun Liigan tämän hetken tunnetuin huippulupaus jatkaa hyviä otteitaan. Kaksi viimeistä otteluaan kiikaritehoilla pelannut Heiskanen on saanut entistä enemmän peliaikaa. Kärppiä vastaan pelatussa ulkoilmaottelussa Heiskanen keräsi peräti 29,21 minuuttia jääaikaa - eniten koko ottelusta.

Heiskasta ei valittu Venäjällä pelattavaan EHT-turnaukseen, mutta hyvästä syystä: Heiskanen ja monet muut Suomen huippulupaukset alkavat pian pakkaamaan matkalaukkujaan ja suuntaamaan kohti Buffalon nuorten MM-kisoja. Kisoista tulee suomalaisten silmin erittäin mielenkiintoiset, sillä maajoukkue tulee olemaan tänä vuonna poikkeuksellisen vahva. Heiskanen ja TPS:n Olli Juolevi ovat puolustuksen tukipilarit ja Jokereissa pelaava Eeli Tolvanen paukuttaa vastustajien verkot tötterölle. Kisat alkavat Tapaninpäivänä.

Jake Newton, KooKoo

(kuva: AOP)

Viime kaudella se oli Jukurien Miika Koivisto, nyt KooKoon Jake Newton. Heikolla pelaajaryhmällä pelaava joukkue on napannut itselleen puolustajan, joka tekee paljon tuhoa vastustajien puolustuspäässä. Yhdeksän osumaa vie jenkin Liigan puolustajien maalipörssin kärkeen. Samalla hän sivuaa henkilökohtaista Liigassa tehtyä maaliennätystä Sportin ajoilta.

Kaliforniassa syntynyt kiekkoilija on aikaisemminkin tehnyt pääsarjassa puolustajista eniten pisteitä. Kaudella 2014-2015 Newton teki yhteensä 52 tehopistettä, joilla hän voitti Italian pääsarja Seria A:n puolustajien pistepörssin. Hänen joukkueensa HC Gherdeina oli kahdentoista joukkueen sarjassa kymmenes. 

Hyökkäys:

Michael Keränen, KooKoo

(kuva: AOP)

Ruotsalainen hyökkääjä ei ole pelannut joulukuun aikana kertaakaan loukkaantumisen takia. Kouvolalaisilla tulee ikävä tähtipelaajaansa, sillä joukkue on voittanut ilman häntä ainoastaan Jukurit. 24 ottelussa Keräsen tehot 10+13 riittävät Liigan pistepörssissä sijalle 13.

KooKoo tarvitsee kaiken tuen mitä se voi saada, jotta joukkue selviytyisi Liigassa kymmenen parhaan joukkoon. Erityistä huomiota seura on saanut oman cheerleader -ryhmän eli Go Go Girls:in kautta. Siinä missä monet liigaseurat ovat jättäytyneet pois tanssiryhmän pyörittämisestä, on KooKoo lisännyt puita uuniin. Pyllykohun vuonna 2016 aiheuttanut ryhmä ei ole ujostellut sosiaalisessa mediassa. Olisiko tanssiryhmä KooKoon salainen ase?

Rauman Lukko, TPS, JYP ja Vaasan Sport ovat luopuneet cheerleader-perinteestä. Päätöstä ei pidetä väliaikaisena.

Oula Palve, HPK

(kuva: AOP)

- Nuori, taitava ja maltillinen, kokoajan kehittyvä pelaaja, kuvaili Palvea äänestänyt Cityn kuuntelija.

Kaikkien aikojen piste-ennätystä Mestiksessä sivuava 25-vuotias on sopeutunut toisella kaudellaan Hämeenlinnaan viime vuotta paremmin. Hän on enää viiden tehon päässä viime kauden pistesaldosta. 26 pelin jälkeen Oula Palve on tehtaillut mukavat 7+10=17 tehot. Silti Palven ja muun ritarijengin tulisi parantaa, sillä joukkue on sarjassa vasta sijalla 12. 

Oula Palve sai nimensä historian kirjoihin, kun hän viimeisteli 71 tehopistettä yhden Mestis-kauden aikana kaudella 2015-2016. Kaiken lisäksi hän teki Jukurien Mestis-historian viimeisen maalin neljännessä finaalipelissä Hokkia vastaan.

Tomas Zaborsky, Tappara

(kuva: AOP)

- Ihanan raamikas. Luotan pelaajan kykyihin. Maalit on aina herkkua, eräs Radio Cityn äänestyssivuilla käynyt henkilö kommentoi valintaansa.

Tappara alkaa lähestyä sitä tasoa, mitä muiden joukkueiden kannattajat uskalsivat pelätä. Kakkosketjun slovakialainen ei välttämättä ihastuta 5+5 tehoillaan, mutta miehen työmoraalia on pakko arvostaa. Hän jaksaa sahata päästä päähän joka vaihdossa. Entinen Ässä- ja HIFK-pelaaja hakee samaa virettään liigassa kuin mitä se oli toissa kaudella. Miehen henkilökohtainen piste-ennätys on kaudelta 2011-2012, kun slovakialainen tykitti patasydämmille 59 pistettä. Hallitseva Suomen mestari ei tunnut tarvitsevan mieheltä vastaavanlaisia tehoja, mutta auta armias, kun niitä alkaa syntymään. Silloin ei ole yksikään liigajoukkue turvassa. Kevät voi olla taas juhlan aikaa tamperelaisille. 

Tässä oli tämänkertainen Radio Cityn tähdistökentällinen. Käy äänestämässä suosikkipelaajaasi verkkosivujemme kilpailuosiossa ja osallistu arvontaan. Voit voittaa hienoja tuotepalkintoja!

Lue myös: Kuuntelijat äänestivät: Tässä on Radio Cityn All Stars-kentällinen

Lue myös: Radio Cityn kuuntelijat äänestivät! Tässä Liigan uusi tähdistökenttä

Lue myös: Radio Cityn kuuntelijat äänestivät - tältä näyttää kolmas Liigan tähdistökenttä

Lähde: Liiga

Kilpailut

Uusimmat