Kuva: Alamy

Kansainvälinen matkailusivusto: Jyväskylä, Turku ja Vaasa ovat vaarallisia paikkoja!

24.04.2016 20:15 - Mikko Räsänen

Kansainvälisen matkailusivuston varoitukset kuulostavat hämmentäviltä.

Kansainvälinen matkailusivusto About Travel on julkaissut erikoisen listan. Se on nimittäin koonnut mielestään Suomen vaarallisimmat kaupungit ja kehottaa matkailijoita varomaan näitä paikkoja. Listalle päätyneet kaupungit ovat Kajaani, Kani, Jyväskylä, Vaasa ja Turku.

Suomalainen lukija kiinnittää ensimmäisenä huomiota siihen, että mikä ihmeen kaupunki on Kani. Se jää sivuston artikkelissa selvittämättä, mutta About Travel kertoo, että Kanin kaupungissa on poikkeuksellisen paljon alkoholin aiheuttamaan rikollisuutta. 

Kajaani esitellään koko Suomen rasistisimpana kaupunkina, missä tapahtuu enemmän rasistisin motiivein tehtyjä rikoksia koko maassa.

Jyväskylästä taas varoitellaan monin tavoin. Sivusto kertoo, että erityisesti pyöräilijöiden kannattaa kiertää kaupunki kaukaa, koska Jyväskylän pyörätiet ovat vaarallisia. Varoitus kuulostaa erikoiselta, koska Jyväskylä on tunnettu opiskelijakaupunki, jossa nimenomaan on pyritty helpottamaan pyörällä liikkumista. Sivusto myös varoittaa, että Jyväskylässä tapahtuu poikkeuksellisen paljon aseellisia ryöstöjä ja pahoinpitelyjä. 

Vaastasta sanotaan yksiselitteisesti, että siellä on vaarallista liikkua ulkona pimeän tultua. 

Turustakin varoitellaan liikenteen takia. Sivuston mukaan kaupunki on suunniteltu autoilijoiden ehdoilla ja siksi pyöräilijät ovat siellä ahtaalla. Artikkelin kirjoittaja ei ilmeisesti ole juurikaan käynyt maailman oikeissa miljoonakaupungeissa, koska hän varoittaa Turkuun menemistä kaupungin ilmansaasteiden takia. 

Lähde: About Travel

Lue myös: Ulkomainen julkkis ihmetteli Suomen vappua: kadut täynnä formulakuskeja!

Lue myös: Ulkomaalaismedia listasi Suomen parhaat puolet - oletko samaa mieltä?

Kilpailut

Uusimmat