Hollywoodin tappavimmat näyttelijät rankattiin - katso top40-lista elokuvatappojen mukaan

28.05.2014 06:30 - Mikko Räsänen

Hollywood on täynnä tunnettuja toimintasankareita, mutta kenellä heistä on enemmän valkokangastappoja kuin kenelläkään muulla?

Internetissä toimiva Movie Body Counts -sivusto pitää kirjaa siitä, kuinka monta ihmistä missäkin elokuvassa tapetaan ja kenen näyttelemä henkilö tapot toteuttaa. Tuota sivustoa apunaan käyttäen elokuvaharrastaja Randal Olson on laskenut, ketkä näyttelijät ovat keränneet valkokankaalla eniten elokuvatappoja.

Kävi ilmi, että tilaston ylivoimaiseksi ykköseksi nousee Arnold Schwarzenegger 369 valkokangastapollaan. Moni ajattelee Arnoldin ykkössijan johtuvan hänen Terminator-elokuvistaan, mutta veikkaus on tosiasiassa virheellinen, sillä sarjan väkivaltaisimmassa elokuvassa eli vuoden 1984 Terminatorissa Schwarzenegger tappaa 34 ihmistä, joka riittää Ison-Arskan omassa rankingissa vasta hänen 9:nneksi väkivaltaisimmaksi elokuvaksi.

Schwarzeneggerin väkivaltaisimmat suoritukset olivat elokuvissa Commando (88 tappoa), Total Recall (77 tappoa) ja True Lies (71 tappoa).

Tappavin naisnäyttelijä on Kill Bill -tähti Uma Thurman, jolla on tilillään yhteensä 77 elokuvatappoa. Eniten tappoja yksittäisessä elokuvassa taas on koonnut nimiinsä edesmennyt Tomisaburo Wakayama, joka tappoi Lone Wolf and a Cub -elokuvassa peräti 150 vihollista.

Alla tilastot top 40 tappavimmista näyttelijöistä.

Tilastoihin on laskettu vain tapot, jotka näyttelijän tekemä hahmo suorittaa niin, että kuolemat näytetään ruudulla. Siksi valtavien räjähdysten tai Tähtien Sota -elokuvan Alderan-planeetan tuhon kaltaisia kuolonuhreja ei ole laskettu tilastoihin mukaan.

Tarkkaavaiset elokuvaharrastajat ovat jo ehtineet huomata, että yllä olevat tilasto ei ole tarkka. Erityisesti toimintaelokuvistaan tunnettujen Hong Kongin tähtien elokuvia puuttuu listalta. Silti tilastot lienevät suuntaa antavia, koska Hollywoodin tunnetuimmat toimintaelokuvat on jo ehditty analysoida ja lisätä tietokantaan.

Kilpailut

Uusimmat