Kuva: AOP

Quentin Tarantino paljastaa: "Kunniattomat Paskiaiset -hahmo on paras luomukseni"

13.07.2016 14:30 - Joose Koskiranta

Elokuvan tekeminen meinasi peruuntua, sillä kukaan näyttelijä ei sopinut eversti Hans Landan rooliin.

Maailmankuulu elokuvaohjaaja Quentin Tarantino on paljastanut, kuka hänen luomistaan elokuvahahmoista on paras. Puhuessaan Jerusalemin elokuvafestivaaleilla hän kertoi Kunniattomat Paskiaiset -elokuvan pahamaineisen eversti Hans Landan olevan hänen keksimistään hahmoista paras. 

- Landa on paras luomani hahmo ja ehkä myös paras, jonka tulen ikinä luomaan. Keksiessäni hahmoa en ensiksi tajunnut, että hän oli kielellisesti nero. Hän on varmasti ainoa natsi, joka osasi puhua jiddistä täydellisesti, hän kertoi yleisölle.

Eversti Hans Landa. (kuva: YouTube)

Koko elokuvan teko meinattiin alunperin peruuttaa, sillä Tarantino ei uskonut löytävänsä näyttelijää, joka olisi osannut puhua tarvittavia kieliä ja lausua vuoropuheet sillä tavalla, miten Tarantino ne halusi lausuttavan.

- Sinun tulee osata vuoropuheet etu- ja takaperin. Jos et osaa, niin saisit potkut, koska käyttäytyisit epäkunnioittavasti minua kohtaan. Maksan näyttelijöilleni siitä, että he tekevät kuten sanon. Se on heidän työnsä. Pidän näyttelijöistäni, mutta rakastan hahmojani. 

Tarantinon ja elokuvan fanien onneksi Christoph Waltz ilmoittautui esittämään Landaa, ja elokuva saatiin tehtyä. 

- Jos en olisi löytänyt täydellistä Landaa, olisin unohtanut koko elokuvan. Annoin projektille vielä viikon armonaikaa, ennen kuin löisin hanskat tiskiin. Sitten Waltz tuli kuvioihin ja oli päivänselvää, että hän oli oikea henkilö rooliin. Hän pelasti elokuvan.

Lue myös: Quentin Tarantinon näyttelijähaku herättää raivoa - hakee "huoria" elokuvaansa

Lähde: Highsnobiety

Kilpailut

Uusimmat