Kuva: AOP

Nightwishin Marco Hietala: "Bändissämme ei vallitse diktatuuri"

02.08.2016 21:15 - Mika Parikka

Nightwishin on väitetty olevan täysin johtohahmo Tuomas Holopaisen talutusnuorassa. Basisti Marco Hietala oikoi harhaluuloja Planet Moshin haastattelussa.

Yksi suomen suurimpia vientituotteita on ehdottomasti Nightwish, jota kipparoi vankasti Tuomas Holopainen. Holopainen toimii bändin kosketinsoittajana, sanoittajana ja pääasiallisena säveltäjänä. Tämä on saanut ihmiset uskomaan, että mies hallitsee bändiä kuin diktaattori. Se ei kuitenkaan pidä paikkansa, mikäli on uskominen Nightwishin basistia Marco Hietalaa, joka oikoi käsityksiä Planet Moshin haastattelussa. 

Hietalan mukaan jokaisella demokratialla on presidenttinsä.

"Holopainen tietenkin kirjoittaa suurimman osan kappaleista ja lyriikoista, mutta uusimmalla albumilla on esimerkiksi 4-5 kappaletta mitä olen säveltänyt, muutama joihin olen tehnyt sanoituksia ja harjoitellessamme jokainen saa sanoa sanottavansa", Hietala sanoo. 

Demokratia ilmenee myös usein sen ansiosta, että Holopainen säveltää kappaleet pianon kanssa.

"Kun säveltää pianon kanssa, ei voi aina tietää miltä jokin tuntuu soittaa vaikkapa basson kanssa. Sekin on yksi keino vaikuttaa kappaleisiin, mutta fakta on se, että treeniksellä me kaikki heittelemme ideoita ja koitamme mikä tuntuu parhaalta", Hietala päättää. 

Lähde: Planet Mosh

Lue myös: Slayerin Kerry King ei varsinaisesti pidä Donald Trumpista: "Suurin valehtelija ikinä politiikassa"

Kilpailut

Uusimmat