Nyt holhous meni liian pitkälle: Valvira sensuroi rommipullon etiketin!

14.10.2014 12:48 - Henri Laukka

Suomen tiukentuva alkoholilaki alkaa saada koomisia piirteitä. Nyt Valvira on vaatinut poistamaan Ron Jeremy -rommin pullosta Ron Jeremyn kuvan. Perustelut vaatimukselle ovat koomiset.

Pornolegenda Ron Jeremyn nimikkorommi on ollut markkinoilla jonkin aikaa. Tarkkasilmäiset ovat kuitenkin huomanneet, että uudemmista Ron de Jeremyn pulloista tähden kasvot on sumennettu pikselöimällä. Tulevissa tuote-erissä kasvot on poistettu kokonaan. Syy tähän löytyy Suomen alkoholilainsäädännöstä.

Tuotteen maahantuoja kertoo Radio Citylle, että sumennus on tehty, koska Suomen viranomaistahojen mielestä Ron Jeremyn kasvot tuovat mieleen seksin ja sen saamisen.

- Viranomaisten mielestä tuote sekä siitä versioitu mausteisempi ”spiced”-rommi antavat ihmiselle mielikuvan seksin mahdollisesta saamisesta, kun juo tätä alkoholia. Seksiä ja alkoholia kun ei saa liittää toisiinsa, maahantuojan edustaja kertoo.

- Tämä menee täysin samaan kategoriaan sanan "viski", koffin hevoskärryjen ja kukko/koff maamerkkien ynnä muiden asioiden kanssa.

Tuotteen nimi Ron de Jeremy sai kuitenkin pysyä, koska kyseessä on erisnimi. Asiaan vaikutti myös se seikka, että sana "ron" tarkoittaa espanjan kielessä rommia.

Tuotteen valmistajan lähettämän twitterviestin mukaan asiasta saa tosiaankin kiittää Valviraa. Seuraavassa rommierässä ei ole Ron Jeremyn kuvaa laisinkaan.

 

Kilpailut

Uusimmat