Hurmaa nainen hyvällä ruoalla - vinkit täydellisen pihvin paistamiseen

06.10.2014 14:30 - Reija Saarinen

Pihvin paistamisen saloihin perehtyminen kannattaa, jos haluaa nautiskella maittavasti ateriasta.

Ronskit reseptit -keittokirja on jokaisen äijän ystävä. Lincoln Jeffersonin kirjoittamasta oppaasta löytyy nimittäin joukko miesmäisiä ruokia välipaloista jälkiruokiin. Kirjan sivuilta voi myös bongata ohjeet täydellisen pihvin paistamiseen.

Miten pihvi paistetaan:

Raaka

Pihvi tulee valmistella ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen se paistetaan esilämmitetyssä pannussa molemmilta puolin, jotta nesteen valuminen estyy. Pinnan tulee olla ruskistunut, mutta sisustan punertava.

Medium

Valmistele pihvi ohjeiden mukaan. Heitä pihvi esilämmitetylle pannulle ja paista molemmin puolin niin, että nesteen valuminen estyy. Ruskista molemmin puolin, mutta jätä keskeltä punertavaksi. Pihviä painettaessa tulee syvennyksen jäädä näkyviin ja siihen nousee nestettä.

Medium +

Medium pihvi tulee myös valmistella ohjeen mukaan. Paista molemmin puolin, niin että nesteen valuminen estyy. Pihvin tulee olla enemmän ruskea kuin punainen, mutta silti keskeltä hieman punertava. Painettu syvennys oikenee, kun paine hellittää.

Täysin kypsä

Valmistele pihvi ohjeiden mukaan. Paista molemmilta puolilta, jotta nesteen valuminen estyy. Pihvin tulee olla läpeensä ruskea. Pihvi myös tuntuu kiinteältä ja siihen painettu syvenny oikenee heti.

 

Vinkit löytyvät Lincoln Jeffersonin Ronskit reseptit -kirjasta, 14, 15 euroa, Gummerus.

 

Kilpailut

Uusimmat