Suomen rakastetuimmat ja vihatuimmat urheiluseurat selvitettiin - katso ranking-listat

28.04.2014 09:00 - Mikko Räsänen

Suuressa mieskyselyssä selvitettiin, mitä suomalaiset urheiluseurat herättävät yleisössä suurimmat tunteet puolesta ja vastaan.  

Oulun Kärppien viikonloppuna voittaman jääkiekon SM-kulta ilahduttaa suomalaisia enemmän kuin minkään muun liigajoukkueen mestaruus. Tämä käy ilmi Radio Cityn ja Victorinox-veitsien toteuttaman Suuren mieskyselyn tuloksista. Kyselyssä nimittäin selvitettiin, mitä urheilujoukkuetta suomalaismiehet rakastavat eniten ja mitä taas vihataan eniten. Kyselyyn vasta 1699 suomalaismiestä.

Kärpät oli maan rakastetuin joukkue jättäen Helsingin IFK:n niukasti taakseen. Vihatuimpien joukkueiden vertailussa taas voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä ykköstilalle yltänyt Helsingin Jokerit keräsi peräti kolme kertaa enemmän vihaääniä kuin kakkoseksi sijoittunut HIFK. Huikea äänimäärä saattaa selittyä sillä, että suomalainen kiekkokansa on yhä suuttunut siitä, että Jokerit päätti hylätä kotimaisen Liigan ja siirtyä ensi kaudeksi KHL:ään.

Ranking-listoilla näkyi vahvasti jääkiekon asema Suomessa. Rakastetuimpien seurojen listalla ensimmäinen ei-jääkiekkojoukkue oli Helsingin Jalkapalloklubi. HJK:n sijoitus listalla oli 15:s. Jalkapallon pääsarjajoukkueista myös VPS ja MyPa mahtuivat top20-joukkoon.

Mestis-joukkueista parhaiten sijoittui hieman yllättäen TuTo, joka jätti taakseen muutaman liigajoukkueenkin. Liigaan ensi kaudeksi nouseva Sport löytyi sijalta 18. Top20-joukkoon kiilasti täpärästi myös salibandyseura Happee, joka tiputti listalta KooKoon, KTP:n ja Sotkamon Jymyn.

Vihatuimpien listan kärjen muodostivat Suomen viimeisen parin vuosikymmenen menestyneimmät kiekkojoukkueet. Ilmeisesti menestys ja suuret resurssit ovat se punainen vaate, joka tuo helposti vihaääniä, sillä jalkapallojoukkueista vihatuin on Veikkausliigan ykkösjoukkue HJK (8.). Myös Superpesistä perinteisesti dominoiva Sotkamon Jymykin (13.) ylsi listalle.

Jääkiekon liigajoukkueista HPK saa kyseenalaisen kunnian olla se joukkue, joka herättää vähiten tunnereaktioita. HPK sai nimittäin niin rakkaus- kuin vihakategorioissa vähemmän ääniä kuin mikään muu liigajoukkue.

Alla molempien kategorioiden äänestystulokset:

Rakastetuin joukkue:
1. Kärpät
2. HIFK
3. Tappara
4. Jokerit
5. TPS
6. Ilves
7. JYP
8. SaiPa
9. Pelicans
10. Blues
11. KalPa
12. Ässät
13. TuTo
14. HJK
15. Lukko
16. HPK
17. VPS
18. Sport
19. MyPa
20. Happee

Vihatuin joukkue:
1. Jokerit
2. HIFK
3. TPS
4. Tappara
5. Kärpät
6. JYP
7. Ilves
8. HJK
9. Lukko
10. Ässät
11. Blues
12. Pelicans
13. Sotkamon Jymy
14. SaiPa
15. KalPa

Suuren mieskyselyn toteuttivat Radio City ja Victorinox.
Victorinox - elinikäinen kumppani.

Uusimmat