Näin teet konkurssin vaikka maksat verot: "En suosittele kenellekään"

22.01.2015 12:45 - Rea Tallgren

Suutari Ilkan luukulle jättämä katkeransävyinen lappu kiinnitti taannoin Radio Cityn toimituksen huomion. Kansan Valintaa juontava Jete päätti selvittää, millainen tarina lapun taustalta löytyy.

Suutari-Ilkan liikkeensä oveen kirjoittama konkurssi-ilmoitus lähti kiertämään sosiaalisessa mediassa muutama kuukausi sitten. Myös Radio City kiinnitti huomiota suorasanaiseen lappuun, jossa kiitetään asiallisia asiakkaita, mutta muiden kehotetaan imemään elintään. Verottajakin sai viestissä oman osansa Ilkan tykityksestä: viesti oli lyhyt ja selkeä kehoitus haistaa paska.

Viesti ei ole muuttunut ajan saatossa. Radio City yritti pitkään löytää ja tavoittaa Ilkkaa ja nyt Cityn päivässä Kansan Valintaa juontava Jete siinä vihdoin onnistuikin. Kävi ilmi, että Ilkan perusteet vihalle verottajaa kohtaan ovat hyvin inhimilliset. 

- Verottajalta alkoi tulla lappuja ja soitin sinne, että mitäs tämä on, kun olen kaikki maksanut. Sanoivat, että olet maksanut kaikki ALV-verot väärällä tavalla, eli ne ovat menneet jollekin verottajan väärälle tilille, ja he eivät pysty asiaa muuttamaan. Kehottivat, että maksa kaikki uudestaan ja saat ne ehkä joskus takaisin, sanoo Ilkka ja kertoo, että kyse oli tuhansista euroista.

- Myös ylimääräisiä tuloveroja olisi pitänyt maksaa moninkertaisina parin viikon varoitusajalla. Siihen mennessä kaikki asiani hoitaneena ja velkeni maksaneeni, meni kaikki alta, mies summaa.

- Se on se vitututuksen määrä sellainen, että jotain piti terveiseksi laittaa, Ilkka sanoo.


Kilpailut

Uusimmat