Kuva: YouTube

Sokeana syntyneen suomalaisrumpalin taidot ällistyttävät: "Olen soittanut viisi vuotta"

13.01.2017 18:50 - Reija Saarinen

Misca Muhlin haaveena on ura musiikin parissa.

Misca Muhlin, 19, versio Iron Maidenin legendaarisesti Run To The Hills -kappaleesta on herättänyt laajasti ihastusta. YouTubeen lisätyllä videolla nähdään miten sokeana syntynyt Muhli suvereenisti ottaa haltuun niin tilan kuin kappaleenkin.

Muhli on soittanut rumpuja nyt viiden vuoden ajan.

- Ostin ensimmäiset sähkörumpuni rippilahjarahoilla vuonna 2012 eli nyt viiden vuoden ajan olen soittanut, Muhli kertoo Voice.fi:lle.

Innostus rummuttamiseen sai alkunsa 7-luokan alussa, kun Muhli koulutovereineen kävi tutustumassa taidekoulu Estradiin.

- Henri Vahvanen bongasi minut sieltä. Hän vaikuttui soitostani ja halusi minut oppilaaksi.

Tällä hetkellä Misca opiskelee muusikoksi Espoossa ja haaveilee ammattimuusikon urasta. Siksi myös treenitahti on ammattimainen.

- Joka päivä omassa huoneessa menee se puolisen tuntia. Kun sitten treenikselle pääsee, niin siellä saattaa mennä päivässä 4-5 tuntiakin.

"Tärkeintä on asettelu"

Näköaistin puuttuminen tuo tietysti oman haasteensa soittamiseen. Miscan mukaan tärkeää onkin se, että rummut on aseteltu oikein.

- Tärkeintä on se, miten setti on järjestetty. Jos ne on liian ylhäällä, alhaalla tai kaukana, niin on vaikea osua, Misca kertoo.

Lahjakkaalla rumpalilla on tietenkin myös omat idolinsa. Huomionarvoista on se, että Miscan listalta löytyy kasapäin suomalaisia rumpalimestareita.

- Ensimmäisenä pitää mainita tietenkin Kai Hahto. Sitten myös Aksu Hanttu, Teppo Welin, Jari Sinkkonen ja tietenkin Lars Ulrich.

"Absoluuttinen sävelkorva"

Misca ei ole ainoastaan lahjakas rummuttaja, vaan hänellä on myös absoluuttinen sävelkorva. Se on isän mukaan sekä hyvä että huono asia.

- Käydään Miscan kanssa paljon keikoilla ja jos siellä joku laulaa huonosti, niin kyllä saan kuulla siitä heti kommenttia, Jari Muhli naurahtaa.

- Mutta se sattuu korvaan, jos menee epävireessä, Misca toteaa.

Miscan tuoreimman soittovideon näet alta. Lisää materiaalia pääset sen sijaan katsomaan Miscan Facebook-sivuilta.

Lue myös: Miltä kuulostaa tuore Metallica 10-vuotiaan rumpalin soittamana? Katso uskomaton pätkä

Kilpailut

Uusimmat