Kuva: AOP

Muistatko Ritari Ässä -sarjan? Mitä 1982-1986 tehdyn sarjan tähdille kuuluu nyt?

09.03.2017 08:00 - Mikko Räsänen

Ritari Ässä -sarja teki David Hasselhoffista tähden. Mutta mitä kuuluu sarjan muille vakiokasvoille?

Ritari Ässä on yksi 80-luvun kulttisarjoista. 1982-1986 kuvattu sarja oli kansainvälinen jättimenestys ja sitä esitettiin ympäri maailmaa. Sarjaa kuvattiin neljän kauden aikana 90 jaksoa. Voice.fi selvitti, mihin sarjan näyttelijät ovat sittemmin päätyneet.

1. David Hasselhoff

(kuva: AOP)

Ritari Ässä teki Michal Knightia näytelleestä päätähti David Hasselhoffista kuuluisuuden. Suosion myötä Hasselhoff käynnisti laulu-uran ja jatkoi menestystä 90-luvun alun toisella kulttisarjalla Baywatchilla, jossa hän oli mukana paitsi näyttelijänä myös tuottajana. 

2000-luvulla hittirooleja ei ole enää tullut, vaan Hasselhoff on ollut otsikoissa päihdeongelmien takia. Sittemmin hän on näyttänyt saaneen elämänsä tasapainoon ja hänet on nähty useissa tv-ohjelmissa kuten USA:n TTK:ssa eli Dancing With The Starsissa. Suomessakin Hasselhoff on nähty useita kertoja viime vuosina, sillä hänellä oli Subilla David Hasselhoff Show vuonna 2015 ja viime vuonna 64-vuotias tähti vieraili Talent Suomen tuomarina. 

2. Edward Mulhare

(kuva: AOP / YouTube)

Edward Mulhare näytteli Ritari Ässässä Devonia, joka oli Michael Knightin pomo. Hän oli mukana kaikissa sarjan jaksoissa ja vastasi tehtävien antamisesta Knightille ja tämän ihmeautolle KITTille. 

Mulhare oli jo Ritari Ässän alkaessa veteraaninäyttelijä, sillä hänen ensimmäinen merkittävä tv-roolinsa oli 1956 kuvatussa Robin Hood -tv-sarjassa. Mulhare kuoli keuhkosyöpään vuonna 1997 ollessaan 74-vuotias. Hänen viimeiseksi roolikseen jäi vierailu Baywatch Night -sarjassa (kuva yllä oikealla), jossa hän pääsi jälleen kameran eteen yhdessä David Hasselhoffin kanssa.

3. Patricia McPherson

(kuva: AOP / YouTube)

Patricia McPherson näytteli sarjan alusta lähtien Bonnie Barstowia, joka oli ihmeauto KITTin tekninen asiantuntija. Bonnien ja Michael Knightin välillä oli myös havaittavissa pientä romanttista jännitettä, mikä teki hahmosta yhä suuremman suosikin katsojien keskuudessa.

McPhersonille näytteleminen ei kuitenkaan ollut ilmeisesti maailman suurin intohimo. Sarjan ja hahmonsa suosiosta huolimatta hän jättäytyi pois sarjasta ensimmäisen tuotantokauden jälkeen keskittyäkseen viimeistelemään opintojaan. Sarjan faneja harmitti Bonnien katoaminen. Fanien sekä päätähtien Hasselhoffin ja Mulharen vetoomuksesta McPherson palasi mukaan sarjan kolmannelle ja neljännelle kaudelle.

Ritari Ässä -sarjan päätyttyä McPherson näytteli vielä joitakin vuosia, mutta lopetti uransa 1991 ja on siitä lähtien omistautunut erilaisille luonnonsuojeluhankkeille.

4. Rebecca Holden

(kuva: AOP)

Kun Patricia McPherson ilmoitti Ritari Ässän ensimmäisen kauden jälkeen lopettavansa sarjassa, tarvittiin sarjaan pikaisesti uusi kaunis naishahmo. Ihmeauto KITTin tekniseksi asiantuntijaksi kirjoitettiin April Curtis, jota tuli näyttelemään mallinakin työskennellyt Rebecca Holden. 

Holdenin Ritari Ässä -ura jäi yhden kauden mittaiseksi, sillä hänen hahmonsa kirjoitettiin ulos heti, kun selvisi, että Patricia McPherson oli valmis palaamaan sarjaan takaisin. Sittemmin Holden on luonut näyttelemisen lisäksi uraa kantrilaulajana.

5. Peter Parros

(kuva: AOP)

Ritari Ässän neljännelle ja viimeiselle kaudelle vakiohahmoihin liittyi Reginald Cornelius III, jota näytteli Peter Parros. Cornelius eli RCIII toimi Michal Knightin ja KITTin tukikohtana toimineen rekan kuljettajana ja ajoittaisena Knightin apurina tehtävissä.

Ritari Ässän jälkeen hän on tehnyt pääasiassa tv-töitä. Parros on nähty Suomenkin televisiossa pienissä rooleissa sarjoissa Tunteita ja tuoksuja, Seinfeld, Star Trek: Uusi sukupolvi, CSI: Miami ja Kova Laki. Hän muistelee lämmöllä Ritari Ässä -aikojaan ja esimerkiksi yllä oikealla näkyvä kuva on otettu vuoden 2012 Knight Rider Festival -fanitapahtumasta, missä Parros oli vierailemassa tapaamassa sarjan ystäviä.

6. William Daniels

(kuva: AOP)

William Daniels on taatusti tuntemattomin vaan ei vähiten tärkein Ritari Ässän tähtikaartista. Daniels nimittäin antoi äänensä Michael Knightin kulkupelille KITTille. Daniels nauhoitti omat ääniosuutensa neljän kauden ajan erillään muusta kuvausryhmästä, eikä hän tavannut muita sarjan näyttelijöitä töitä tehdessään. Hän myös pyysi, ettei hänen nimeään mainittaisi sarjan alkutunnisteissa muiden tähtien tavoin.

Danielsilla oli jo ennen Ritari Ässää takanaan pitkä ura teatterissa, tv:ssä ja valkokankaalla. Ura on jatkunut näihin päiviin asti. Viimeisin merkittävä elokuvarooli Danielsilla oli Will Ferrellin komediassa Hokkarihemmot (Blades of Glory, 2007), josta yllä oikealla nähtävä kuva on. Vaikka Danielsilla on ikää jo 89 vuotta, ei hän ole vieläkään jättänyt näyttelemistä. Hän kuuluu nimittäin yhä Girl Meets World -tv-sarjan näyttelijäkaartiin. Kittin rooli on myös seurannut Danielsia läpi elämän, sillä hän on vuosien aikana antanut äänensä KITTille 80-luvun tv-sarjan lisäksi ainakin:
- Vuonna 1991 tehtyyn Ritari Ässä -tv-elokuvaan
- Kahteen Simpsonit-sarjan jaksoon, missä KITT on ollut vierailevana hahmona
- Vaihtopenkin vakkarit -elokuvaan, missä KITT teki pienen sivuroolin
- Vuonna 2015 julkaistuu Lego Dimensions -peliin

Katso alta legendaarinen Ritari Ässä -sarjan intro

Lue myös: Suomalaislaulaja yllättää: Oli Kitt-auton äänenä Suomessa 80-luvulla!

Lue myös: David Hasselhoff julkaisi uuden musiikkivideon - täyttä 80-lukua! Katso

Kilpailut

Uusimmat