Huippukokki valmisti kohutun pekonispaghetin - kuuntele tuomio
Somessa kohuttu pekonispaghettiresepti pääsi huippukokki Risto Mikkolan testaukseen. Valtiovarainministeri Antti Rinteen SAK:n sivuilla jakama resepti nosti aikaan keittiökohun, sillä ohje sisältää niin valtavan määrän rasvaa. Kuohukermaa, pekonia ja rasvaista juustoa yhdistävä resepti on todellinen kaloripommi, muttei yllättäen saakaan huippukokilta tuomiota.
- Ajattelin, että tämän syömällä saan sydänkohtauksen, Mikkola pohtii.
Kun Mikkola oli pilkkonut reseptin sisältämän 800 g pekonin silpuksi ja pyöritellyt muutkin ainekset mukaan, mies hämmästyi.
- Aika heviä, mutta puolessa minuutissa koukutuin. Otin kolme kertaa lisää, Mikkola nauraa.
Jos resepti tuntuu kotikeittiöissä liian raskaalta, Mikkola antaa vinkin.
- Itse lisäisin ohjeeseen vähän happoa, tilkan valkoviiniä vaikka.