Pertti Kurikan Nimipäivistä kertovan Tokasikajuttu-elokuvan ensimmäinen traileri julki - katso!

16.06.2017 12:13 - Rea Haverinen - Luettu 142 kertaa

Tokasikajuttu tulee ensi-iltaan lokakuussa.

Euroviisuissakin Suomea edustaneesta punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Tokasikajuttu-elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 13. lokakuuta 2017. Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva on itsenäinen jatko-osa saman tekijätiimin Kovasikajuttu-elokuvalle, joka näki 2012. 

Viime joulukuussa uransa lopettaneen bändin elämää seurataan Tokasikajutussa kolmen vuoden ajan. Tokasikajuttu kertoo kulissien takaa menestyksen ja sisäisten ristiriitojen kanssa painiskelevan punk-bändin viimeisistä yhteisistä vuosista.

- 10 pistettä ja papukaijamerkki. Me ei enää riidellä Samin kanssa, koska me riideltiin tossa elokuvassa. Wienissä olin vähän pahalla päällä, mutta ne on menneen lumien juttuja. Olin onnellinen kun meillä oli tää bändi ja sit ihan oikein että jätettiin tää kun Pertti jäi eläkkeelle. Kiitollinen siitä et pääs kiertämään maailman kaikkia paikkoja ja kolkkia, bändin vokalisti Kari Aalto kommentoi nähtyään Tokasikajutusta lähes valmiin version.

Katso tulevan elokuvan traileri alta.

Kovasikajuttu sai muun muassa Elokuvataiteen valtionpalkinnon, kaksi Jussi-palkintoaja monia festivaalipalkintoja ulkomailta. Elokuvan ensi-illan yhteydessä julkaistaan myös Pertti Kurikan Nimipäivien virallinen historiikki We’re Coming to Let’s Go (Kustannusosakeyhtiö Teos, 2017). Kirjan on kirjoittanut Jouni K. Kemppainen ja valokuvat ovat Pekka Elomaan käsialaa. 

Lue myös: Pertti Kurikan Nimipäivien Sami Helle: "Vieläkin tuntuu uskomattomalta, että olimme Euroviisuissa"

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat