Kuva: AOP

Acceptin Wolf Hoffmann yhtyeen faneista: "He ovat nykyään kunnioittavampia"

01.08.2017 17:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Acceptin ura on ollut pitkä ja mainekas. Myös fanit ovat kulkeneet mukana vuodesta toiseen.

Saksalaisen Acceptin läpimurto tapahtui vuonna 1983. Tuolloin yhtye julkaisi Balls to the Wall -albumin, joka on edelleen yhtyeen kaikkien aikojen myydyin. Tähän päivään mennessä yhtye on julkaissut 14. albumia. Järjestyksessään 15. levy julkaistaan sen sijaan 4. elokuuta.

Acceptin vaikutus heavy metallin kehityksessä on kiistaton. Faneja yhtyeellä riittääkin iästä ja sukupuolesta riippumatta, lähes jokaisessa maailman kolkassa.

- Meillä on paljon sellaisia faneja, jotka ovat olleet mukana aina 80-luvulta saakka. Nykyään he ovat 50-vuotiaita ja käyvät keikoilla lastensa kanssa. On myös ilahduttavaa, että katsomoissa on yhä enemmän nuoria ihmisiä. kitaristi Wolf Hoffmann kertoo.

- Nykyään fanit ovat kuitenkin ehkä hieman kunnioittavampia. Meillä ei onneksi ole hulluja tai fanaattisia faneja, jotka tekisivät outoja juttuja.

Vaikka fanien ikäjakauma onkin suuri, ei se näy keikoilla millään tavalla, vaikka toki pieniä eroja kansalaisuuksien välillä saattaakin olla.

- Metallityypit ovat metallityyppejä iästä riippumatta, Hoffmann naurahtaa.

- Esimerkiksi Suomi on todellinen metallimaa. Suomalainen yleisö on mahtava. He nauttivat hauskanpidosta ja antavat sen näkyä. Tulemme tänne aina, kun se vain on mahdollista.

Hoffmannin toivookin, että yhtyeen uutuuslevy nousee hyville listasijoituksille, aivan kuten edeltäjänsä.

- Suomi on todellinen metallimaa. Jossain vaiheessa Suomi lähes dominoi metallimusaa. Suomi on metallimusiikille myös hyvää markkina-aluetta. Viimeisin levymme meni täällä listaykköseksi, aivan kuten Saksassakin. Toivon, että uusi levymme tekee saman, hän naurahtaa.

The Rise of Chaos ilmestyy 4. elokuuta.

Kilpailut

Uusimmat