Kuva: Handout

Suomalaiselle supersankarielokuvalle murskatuomiot - "Huonoin ikinä"

22.09.2017 08:00 - Mikko Räsänen - Luettu 260 kertaa

Rendel-elokuva on saanut paljon medianäkyvyyttä, koska se on ensimmäinen suomalainen supersankarielokuva. Ensimmäisten arvostelujen perusteella elokuva ei ole täyttänyt odotuksia.

Supersankarielokuva Rendelin ensi-iltaa on odotettu. Onhan elokuva ensimmäinen täysin suomalainen supersankarielokuva ja yli 1,4 miljoonan euron budjetillaan se on myös heti kilpailemassa samassa sarjassa isojen kotimaisten filmien kanssa.

Elokuva tuli ensi-iltaan eilen, mutta ainakin ensimmäisten arvostelujen perusteella se ei ole pystynyt lunastamaan siihen kohdistuneita odotuksia. Arvostelijoiden mielipiteet vaihtelivat, mutta suurin osa tuntui olevan sitä mieltä, että elokuva on yksinkertaisesti huono.

Näin eri medioiden kriitikot kirjoittivat:

Helsingin Sanomat: 1/5 tähteä
"Etukäteen Rendelistä on puhuttu paljon. Nyt voi todeta, että elokuva oli parhaimmillaan ennen kuin siitä oli nähty sekuntiakaan."

Länsi Savo: 3/5 tähteä
"Jos Rendeliä tarkastellaan hieman reilumpia vertailukohteita eli kotimaisia genre-elokuvia vasten, lopputulos ei järisytä. Tuotantoarvot eivät pärjää Iron Skyn kaltaiselle tehostevyörytykselle, eikä mukana ole Samurai Rauni Reposaarelaisen sekopäistä hurmaa."

Etelä-Suomen Sanomat: 1/5 tähteä
"Niin paljon kuin symppaakin itsenäistä ja pääkaupunkiseudun ulkopuolista elokuvatuotantoa, on Rendelistä vaikea innostua."

Iltalehti: 1/5 tähteä
"Yksi maailman huonoimmista supersankarielokuvista"

Muropaketti: 3/5 tähteä
"Batmanin ja John Wickin ristisiitokselta tuntuvalle elokuvalle on kuitenkin valmis antamaan anteeksi paljon sellaista mitä suurelle Hollywood-tuotannolle ei. Kyseessä on sen verran harvinainen ja rehellisesti omannäköisensä tapaus suomalaisen elokuvan kentässä."

V2: 1/5 tähteä
"En kiellä mikkeliläisiä palvomasta uutta kulttiklassikkoa, vaikka tunnen, että tällä tasolla taiteen kaikki arvo kumpuaa surkeudesta."

Turun Sanomat: 2/5
"Väkivalta on sen verran ultraa, että lasahtelu ja nasahtelu alkaa vähitellen ottaa korvaan samalla tavalla kuin jatkuvat pyrotekniset esitykset turruttavat silmät."

Episodi: 4/5
"Rendelin erikoinen syntytarina, ohjaajan ensikertalaisuus ja laaja mediahuomio saivat aikaan pelonsekaisia odotuksia. Pelko osoittautui turhaksi ja elokuva positiiviseksi yllätykseksi."

Aamulehti: 2/5
"Yritys on kohtalainen, tulos ei niinkään. Luultavasti elokuva on idean isän ja ohjaajan opinnäyte, passi amerikkalaisen B-elokuvan maailmaan. Nähtäväksi jää."

Keskisuomalainen: 2/5
"Olisin kovasti halunnut pitää Rendelistä, mutta se on mahdotonta. Tarinankerronnallisesti ja draamallisesti elokuva on kamala sekasotku. Juonessa ei ole mitään järkeä, oikeastaan sitä ei edes ole."

Filmaatikko: 2,5/5
"Rendel on suomalaisittain tarkasteltuna silti kunnianhimoinen ja lopputuloksen osalta varsin onnistunut projekti. Sillä on puutteensa lähes jokaisella osa-alueella, mutta samaan aikaan sen vilpitöntä peräänantamattomuutta ja amatöörituotantoa ei voi kuin ihailla."

Lue myös: Ensimmäisen suomalaisen supersankarielokuvan ohjaaja: "Se oli kuin benjihyppy ilman köyttä"

Lue myös: Radiojuontaja sai elokuvaroolin kesken jääkiekko-ottelun: "Ohjaaja äkkäsi minut mukaan"

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat