Kuva: Kuvakaappaus vuoden 1971 elokuvasta

70-luvun kovin kanki tekee paluun

29.07.2015 12:30 - Henri Laukka

70-luvun tiukimpiin toimintarainoihin lukeutuva Shaft tekee paluun. Tunnetuimpiin kulttielokuviin lukeutuvan Shaftin uusi tuleminen on tekijöidensä mukaan komediallisempi, mutta säilyttää silti actiontäyteiset juurensa.

Alkuperäinen Shaft julkaistiin vuonna 1971 ja se oli yksi ensimmäisistä blaxploitaatio elokuvista. Kyseisen genren elokuvat ottivat omakseen nousussa olevan mustien kulttuurin, vaikka joidenkin mielestä ne myös vakiinnuttivat kulttuuriin liittyviä stereotypioita.

Alkuperäisessä elokuvassa Shaftia näytteli Richard Roundtree. Vuonna 2000 julkaistussa jatko-osassa Shaftin veljenpojan roolin otti omakseen Samuel L. Jackson. Isaac Hayesin säveltämä elokuvien tunnusmusiikki on yksi tunnetuimmista soul- ja funk-genren elokuvatunnareista ja se nousi ilmestyessään Billboardin Hot 100 listan sijalle yksi.

Elokuvan tuottavat Black-ish televisiosarjan luonut Kenya Barris sekä ABC:n The Goldbergs sarjan vastaava tuottaja-käsikirjoittaja Alex Barnow joka myös vastaa elokuvan käsikirjoituksesta. Elokuvan tuotantoaikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Mutta, sitä odotellessa, tästäpä tunnaria!

Lähde: The Hollywood Reporter



Kilpailut

Uusimmat