Kuva: Senja Rapila

Shiraz Lane: Ulkomailla yleisö on innostuneempaa kuin Suomessa

13.12.2017 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Shiraz Lanen mukaan etenkin Espanjassa yleisö on täysillä mukana.

Vuonna 2011 perustettu Shiraz Lane on syksyn aikana kiertänyt ahkerasti Eurooppaa. Bändi on nähty Brother Firetriben mukana muun muassa Saksassa, Britanniassa sekä Ranskassa. Tämän lisäksi yhtye heitti oman pienen kiertueensa Espanjassa ennen paluuta Suomeen.

Innokkaat ulkomaalaisfanit ovatkin ehtineet tehdä nuoriin rokkareihin suuren vaikutuksen. Ennen kaikkea yleisön aktiivisuus saa kiitosta.

- Euroopassa on yleisesti aktiivisempaa ja innostuneempaa yleisöä kuin kotosuomessa. Se ei ole parempaa, mutta se on erilaista. He lähtevät helpommin mukaan ja vuorovaikutuksen luominen on helpompaa, Kitaristi Miki Kalske kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Samoilla linjoilla on myös laulaja, Hannes Kett, jolle englanniksi spiikkaaminen tulee myös luonnostaan paremmin.

- Kun laulaa englanniksi, on tietenkin luontevampaa myös hoitaa spiikkaaminen samalla kielellä. Ikävä kyllä, jos Suomessa vetää välispiikit englanniksi, niin porukka ihmettelee. Silti kyllä teen sitä. Jos ei ymmärrä, kannattaa mennä takaisin kouluun, Kett naurahtaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Mutta mistä erilainen keikkakäyttäytyminen sitten oikein johtuu? Rokkareiden mukaan syitä on monia.

- Se kulttuuri on kaikkiaan erilaista. Kyllä Suomessakin ihmiset nauravat, mutta sanotaanko, että 3/4 vuodesta ei hymyillä. Ulkomailla fiilis on vaan kaikkineen positiivisempi, Kett sanoo.

Silmiinpistävä piirre on myös se innokkuus, jolla etenkin espanjalaiset keikalla ovat mukana.

- Esimerkiksi Espanjassa porukka ei oikein edes osaa englantia, mutta ne laulaa silti mukana. Sieltä tulee ihan ihme kieltä, mutta he laulavat!, Kett toteaa.

Suomalaisissa samaa piirrettä ei ole näkyvissä.

- Ehkä suomalainen miettii liikaa sitä, että mitä se vieruskaveri oikein ajattelee.

Lue myös: Deep Purplea lämmittelevä Shiraz Lane: "Kyseessä todella tärkeä yhtye"

Kilpailut

Uusimmat