Kuva: Senja Rapila

Shiraz Lane -muusikot sosiaalisen median haittapuolista: "Hommasta on kadonnut mystisyys"

19.12.2017 16:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yhtyeen uusin levy julkaistaan 3. maaliskuuta.

Vuonna 2011 perustetun Shiraz Lanen jäsenet ovat edelleen suhteellisen nuoria. Siitä huolimatta ura on edennyt hurjaa vauhtia.

Yhtye on kuluneen syksyn aikana kiertänyt muun muassa Eurooppaa Brother Firetriben kanssa. Keikkojen lisäksi on tehty uutta levyä, joka näkee päivänvalon ensi vuoden puolella.

Vaikka ikävuosia rokkareilla ei vielä tuhottomasti olekaan, ovat Shiraz Lanen muusikot oivaltaneet sen, kenelle musiikkia tehdään. Siksi he eivät biletä aamuun saakka ennen keikkaa, eivätkä myöskään nouse lavalle humalassa.

- Kaikelle on aikansa. Onneksi kiertueillakin on välipäiviä, jolloin voin halutessaan juhlia. Me emme kuitenkaan halua perseillä liikaa, laulaja Hannes Kett toteaa Voice:fi:n haastattelussa.

- Se olisi todella noloa, jos matkustaisi tuhansia kilometrejä, jotta voi esiintyä huonosti. Eihän siinä ole mitään järkeä.

Kaikilla ajatusmaailma ei ole samanlainen. Se kummastuttaa nuorta sukupolvea.

- Kyllähän sitä jotkut tekee, mutta kyllähän siinä se esiintyminen kärsii. On todella paljon esimerkkejä heistä, jotka ovat rikkoneet itsensä liiallisella bilettämisellä. Ihmettelen vain, että miksi? En ymmärrän miksi joku haluaa mokata kaiken. Ärsyttää jo pelkkä ajatus siitä, että antaisin itseni lipsua moiseen, Kett jatkaa.

"Vienyt mukanaan mystisyyden"

Nykyaikana sosiaaliselta medialta on vaikea välttyä. Se on osa joka päivästä elämää, myös muusikoilla.

Kett ja kitaristi Miki Kalske ovat kuitenkin sitä mieltä, että se on myös muokannut maailmaa väärään suuntaan.

- Ikävä kyllä se on hävittänyt tästä hommasta sellaisen mystisyyden. Ei ole enää sellaista legendaarista kuvitelmaa siitä, millainen joku bändi esimerkiksi on, Kalske toteaa.

Samoilla linjoilla on myös Kett, joka kuitenkin iloitsee siitä, että kännyköiden yleistymisen myötä örveltäminen keikoilla on vähentynyt.

- Nykyään kun on olemassa YouTubet ja muut, niin heti tulee videoita keikalta. Sellaista ei ollut ennen. Suuret tähdet on voinut vetää paskoja keikkoja, mutta kukaan ei ole tiennyt siitä. Enää se ei menisi läpi ja hyvä niin, Kett toteaa.

"Henkilökohtainen elämä ei kuulu muille"

Kett ja Kalske myöntävätkin, että sosiaalinen media on heille pakollinen paha.

- Se on osa työtä. Todellisuudessa se on ihan perseestä. En päivittäisi mitään, jos ei olisi pakko. Onneksi meillä on basisti, joka nauttii somesta ja päivittää meidän tilejä, Kalske toteaa.

Samoilla linjoilla on Kett, joka kuitenkin myöntää, että joillekin somen tarjoama kurkistus artistin maailmaan voi olla todella suuri juttu.

- Totuus on, että mun henkilökohtainen elämä ei kuulu muille kuin mulle ja mun ystäville. Toki onhan se hienoa, että fanit ympäri maailman voivat nähdä meidät sekä jutella meille, Kett toteaa.

Lue myös: Deep Purplea lämmittelevä Shiraz Lane: "Kyseessä todella tärkeä yhtye"

Lue myös: Shiraz Lane: Ulkomailla yleisö on innostuneempaa kuin Suomessa

Kilpailut

Uusimmat