Kuva: Getty Images

Judas Priest -legenda ihmisten suvaitsemattomuudesta: "Tasa-arvon saamiseksi on tehtävä vielä töitä"

09.08.2018 12:45 - Senja Rapila - Luettu 279 kertaa

Rob Halfordin mukaan maailmassa tulisi vielä tehdä töitä sen eteen, että kaikki ihmiset seksuaalisesta suuntautumisesta, rodusta tai muusta eroavaisuudesta riippumatta olisivat tasa-arvoisia.

Judas Priest -legenda Rob Halford, 66, on puhunut avoimesti Kerrang-lehden haastattelussa elämänsä käännekohdista ja siitä, mitä mieltä hän on tänä päivänä vallitsevista ajatusmalleista tasa-arvoa ja seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Muusikko itse tuli kaapista ulos homoseksuaalina vuonna 1998. Vaikka maailma on ajautunut hiljalleen parempaan suuntaan, Halfordin mukaan on kuitenkin vielä paljon tehtävää, jotta maailmassa vallitsisi täydellinen tasa-arvo ihmisten välillä.

- Meillä on vielä pitkä matka edessämme. Uskon, että LGBTQ-yhteisöllä, joksi me kutsumme itseämme nykyään, on vielä paljon työtä tehtävänä tasa-arvon saamiseksi. 

Aikoinaan metallimusiikkia pidettiin rock'n'rollin "mustana lampaana" ja Halford vertaakin seksuaalivähemmistöjä siihen.

- Aivan kuten metallimusiikkia pidettiin rock'n'rollin mustana lampaana, ihmiset ajattelivat, että heavy metal ei ollut musiikkia. Että se oli kuraa.

- Nyt on vuosi 2018 ja puhumme vieläkin seksuaalisesta suuntautumisesta, ihon väristä tai siitä, että 'minun uskontoni on parempi kuin sinun'. Sitä uskoisi että tässä olisi tapahtunut jotain muutosta ja ihmiset olisivat päässeet asian yli näin pitkän ajan jälkeen. Se on sääli.

- Emme vietä erityisen pitkää aikaa yhdessä tällä planeetalla, joten ei ole mitään syytä hukata sitä aikaa jaottelemalla ihmisiä. Rakastakaa itseänne, rakastakaa toisianne ja rakastakaa heavy metallia!

Lähde: Kerrang

Lue myös: Metallicalla persoonallinen tapa päättää keikkojen settilistoista - Spotifyn toimitusjohtaja paljasti

Kilpailut

Uusimmat