Kuva: AOP

Lars Ulrich kertoo Metallican Blackened-viskistä ja sen erikoisesta valmistustavasta

02.01.2019 12:45 - Lauri Kujanpää - Luettu 495 kertaa

Metallica löysi apuun panimomestari Dave Pickerellin, joka valitettavasti menehtyi viime marraskuussa.

Metallica julkaisi viime syksynä oman Blackened-viskinsä, jonka nimi viittaa vuoden 1988 ...And Justice For All -albumin aloituskappaleeseen. Yhtyeen rumpali Lars Ulrich, 55, kertoi viskistä mielenkiintoisia juttuja Maxim-lehden haastattelussa.

- Me päätimme muutama vuosi sitten, että jos lähdemme tähän juttuun, niin siinä pitää olla kaksi asiaa: 1. Haluamme tehdä sen itse emmekä halua vain huitaista Metallica-logoa johonkin jo melkein valmiiseen tuotteeseen. Toiseksi, jos haluamme tehdä sen hyvin, tarvitsemme jonkun, joka hoitaa homman ammattitaitoisesti meidän kanssamme. Viskin valitsimme ylipäätään siksi, että se yhdistyy helpoiten faneihimme.

Metallica löysi panimomestari Dave Pickerellin, joka valitettavasti menehtyi viime marraskuussa.

- Hän oli yksi niistä kavereista, joihin rakastut heti ja joihin luotat. Hän oli ihminen, jonka kanssa löysimme heti yhteyden, Ulrich kertoo.

Viskin valmistuksessa käytettiin hyvin uniikkia menetelmää: Kun viskit valmistuivat tynnyreissä, luukutettiin niitä kohti Metallican musiikkia.

- Halusimme yhdistää musiikin ja alkoholin yhdessä ja tehdä jotain, mikä erottaa meidät muista. Pickerell oli oikea kemisti ja hän kertoi, kuinka värähtelevät ääniaallot voivat vaikuttaa molekyylitasolla. Hän esitteli idean meillle.

Se, että vaikuttiko musiikki oikeasti viskin makuun, saa Ulrichin pohtimaan

- Se vähän riippuu. Uskotko ufoihin tai isojalkoihin? Uskotko mihin tahansa? Kuitenkin Daven mielestä se vaikutti sen verran, että sen voi huomata maussa.

Lue myös: Metallica-fanit huomio! Yhtyeen ensimmäinen keikka Cliff Burtonin kanssa kuunneltavissa

Lue myös: Mikä on Metallican paras biisi? Radio Cityn juontajat paljastivat omat suosikkinsa

Lue myös: Metallican tuotanto laitettiin paremmuusjärjestykseen - viiden kärki yllättää

Lähde ja koko haastattelu: Maxim

Kilpailut

Uusimmat