Kuva: All over Press

"Maailman mukavin rokkari" Dave Grohl 50 vuotta - lue miehen hauskat lausahdukset vuosien varrelta

15.01.2019 13:45 - Niki Miettinen

Dave Grohl on ehtinyt 50 vuodessa lausua useita viisauksia.

Maanantaina 14. tammikuuta oli merkittävä päivä, kun rocklegenda Dave Grohl täytti 50 vuotta. Rokkimaailman kilteimpänä tyyppinä tunnettu Grohl, on ehtinyt vaikuttaa musiikkimaailmassa jo 30 vuotta. Ensin Nirvanan rumpalina ja myöhemmin Foo Fightersin laulavana kitaristina.

- Voin todellakin sanoa Ganam Style -kappaleen olevan yhden suosikeistani viime vuosikymmeneltä, Grohl oli kertonut NME-julkaisulle, samalla verraten sitä Atoms and Peace -yhtyeeseen.

Näiden vuosien aikana Grohl onkin julkisuuden valokeilassa ehtinyt lausumaan monia ikuisia lausahduksia, joista NME-julkaisu on koonnut parhaat.

Alla näet niistä muutamia.

"Heavymusiikkia ei olisi ilman Led Zeppeliniä, mutta jos olisi, se olisi huonoa." Hän totesi Rolling Stones -lehden parhaan sadan artistin haastattelussa vuonna 2010.

"Mitäköhän Lenny Kravitz sanoisi, jos näkisi minun tulevan keikalleni vuokratulla pakettiautolla lasteni kanssa?" Grohl pohti Guardian-julkaisun haastattelussa 2011

"Sinä et tappele minun keikallani kusipää! Antakaa minun nähdä, kuka siellä tappelee. Sinä raitapaitainen runkkari, katso minua. Painu helvettiin keikaltani." Grohl raivosi keskeyttäessään esiintymisensä vuonna 2011 iTunes-festivaaleilla.

"Foo Fighters on typerin nimi koskaan", Grohl totesi avauspuheessaan live-esiintymisessään vuonna 2013, Austin kaupungissa, Texasin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

"Itkin kuin pieni vauva. Se sulatti sydämeni täydellisesti. Olen heille ikuisesti kiitollinen", Grohl sanoi Q-lehdelle vuonna 2015, kun Florence and the Machine -yhtye oli esittänyt oman tulkintansa Foo Fightersin -kappaleesta Times like These.

"En ole ikinä opetellut soittamaan kitaraa. En edes tiedä mitä sointuja meidän Everlong-kappaleessamme on. Tiedän vain mitä tapahtuu, kun laitan sormeni kitaralla tähän kohtaan." Grohl näytti Rolling Stones -lehden haastattelussa vuonna 2014, kitara käsissään.

"Rakastan sitä, kun fani on piirtänyt kuvan minusta, johon on käyttänyt paljon aikaa ja on siitä todella ylpeä. Fanin mielestä piirustus on täysin näköiseni, huomaan aina siinä yleensä pienen virheen, kuten toinen silmä on isompi kuin toinen. Se saa minut näyttämään piirustuksessa siltä, että olisin saanut aivohalvauksen tai vastaavaa", Grohl kertoi huvittuneena NME-julkaisulle vuonna 2017.

"Tahtoisin osata laulaa kuin John Lennon, Adele tai Josh Groban. Todella toivon niin, mutta kasvoin äänekkään punkrokin parissa, joten suurin osa suosikkilaulajistani ei taida osata edes laulaa", Grohl muisteli CBS -televisioyhtiön aamuohjelmassa vuonna 2018.

Lue myös: Dave Grohl ei sylje kuppiin - kertoo haastattelussa hurjista juomatottumuksistaan ennen keikkaa

Lue myös: Dave Grohl istuisi mielellään legendaarisen rock-yhtyeen rumpujakkaralle

Lue myös: Foo Fighters säikäytti faninsa pahanpäiväisesti keikalla Ruotsissa - Dave Grohlilta raju pila

Lähde NME

Kilpailut

Uusimmat