Kuva: Senja Rapila

Ernest Lawson on Vuoden oululainen

20.02.2019 07:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mies sai kaikista äänistä noin neljäsosan.

Näyttelijä Ernest ”Erkku” Lawson on valittu Vuoden oululaiseksi 2018 Radio Cityn, Oulu-lehden ja Oulun kaupungin järjestämässä äänestyksessä. Ääniä annettiin tänä vuonna yhteensä noin 2400 kappaletta ja omaa ehdokastaan pystyi äänestämään paitsi verkossa niin myös tekstiviestinä.

– Ernest Lawson on tehnyt muutaman viime vuoden aikana näyttävän läpimurron Putous -televisiosarjassa ja teatterilavoilla. Erkulla on selkeästi oma fanikuntansa, jonka karismaattinen näyttelijä on osannut ottaa omakseen rennolla otteella ja helposti lähestyttävään oululaiseen tyyliin, luonnehtii Bauer Median aluetuottaja Henri Laukka äänestystulosta.

Radio Cityn verkkosivuilla ja Oulu-lehden useissa kanavissa pidetyssä äänestyksessä kärkeen sijoittunut Lawson haali äänisaaliista kokonaisuudessa noin neljäsosan. Äänestyksessä toiseksi selviytynyt artisti Sanna ”Sana” Rönnberg ei jäänyt missään nimessä huonommaksi vain muutamaa kymmentä ääntä pienemmällä tuloksella. Tiukassa kilpailussa kolmannelle sijalle sijoittui Kastellin lukion viime kevään abiturientti ja Talousguru -kilpailun voittanut Tuukka Tuomikoski.

– Huomattavaa oli, että ääniä kahmivat eniten nimenomaan henkilöt, vaikka ehdolla oli myös esimerkiksi oululaisittain merkittäviä tekoja ja tapahtumia. Vuoden oululaisella halutaan olevan kasvot, Oulu-lehden päätoimittaja Susanna Eksymä tulkitsee.

Radio Cityn sivujen kautta annettujen äänten kuningas oli selkeästi Ernest Lawson lähes 250 äänen erolla toiseksi sijoittuneeseen Sanna Rönnbergiin. Oulu-lehden kanavien kautta annetut äänet puolestaan kääntyivät Sanan hyväksi.

Kärkisijoista käytiin tiukkaa vääntöä ihan loppumetreille saakka. Huomioitavaa on myös se, että tänä vuonna sosiaalinen media näytti voimansa varsinkin kärkikaksikolle jakautuneiden äänten suhteen. Molemmat olivat somessa osaltaan aktiivisia äänestystä promotessaan. Perinteikäs äänestys on näin saanut uusia ja ajankohtaisia ulottuvuuksia, Henri Laukka summaa.

Vuoden oululainen 2018 kunniakirja luovutetaan Ernest Lawsonille tämän saapuessa maaliskuun alussa Ouluun Roope Salmisen kanssa työstämänsä Putoillaan stand-up kiertueen merkeissä.

Lue myös: Ernest Lawson paljastaa yllättävän unelma-ammattinsa: "Saisin siinäkin olla esillä"

Lue myös: Putous-tähti Ernest Lawson julkaisi harvinaisen parisuhdekuvan: ”Maailman paras vaimo"

Kilpailut

Uusimmat