Kuva: All over press

Black Sabbathin basisti muisteli ensitapaamistaan Ozzy Osbournen kanssa - "Hän oli täydellinen"

02.03.2019 18:15 - Niki Miettinen

Black Sabbath -basisti Geezer Butler kertoi Osbournen ilmestyneen kotiovelleen erikoisessa asussa.

Legendaarisen Black Sabbath -yhtyeen perustajajäsen ja basisti Geezer Butler, 69, muisteli Music Radar -julkaisun haastattelussa ensitapaamistaan bändin keulakuvan Ozzy Osbournen, 70, kanssa. Butler kertoi Osbournen ilmestyneen hänen kotiovelleen ilman kenkiä ja sukkia.

Butler kertoi huomanneensa Osbournen jättämän ilmoituksen musiikkiliikkeessä Birminghamissa vuonna 1968. Ilmoituksessa luki Butlerin mukaan ”Ozzy Zig Needs Gig,” joka tarkoittaa vapaasti käännettynä Ozzy Zig tarvitsee keikan.

- Ensivaikutelmani Ozzysta oli, ettei hänellä ollut kaikki kotona. Huomasin Osbournen ilmoituksesta, että hän asui melkein naapurissani Astonissa. Kävin hänen kotonaan, mutta mies ei ollut siellä. Myöhemmin samana päivänä joku koputti ovellemme. Kun menin avaamaan ovea, siellä oli kaljupäinen mies, jolla ei ollut kenkiä eikä sukkia. Miehellä oli nuohoojan harja olkapäällään ja lenkkari kiinni koiran talutushihnassa. Hän oli täydellinen sen aikaiseen bändiini.

Butler soitti tuolloin kitaraa Rare Breed -yhtyeessä, jossaOsbourne oli laulajana. Butler vaihtoi insturmentikseen basson, kun hän perusti Black Sabbathin vuonna 1969 laulaja Osbournen, kitaristi Tony Iommin, 71, ja rumpali Bill Wardin, 70 kanssa.

Basisti muisteli haastattelussa, että kolme ensimmäistä albumia äänitettiin lähes selvinpäin, ennen kuin he alkoivat käyttämään huumeita neljännen Vol. 4 -levyn tekovaiheessa Los Angelesissa vuonna 1972.

- Soittoni kuulosti niin huonolta, että kun kuuntelin kappaleitamme uudestaan selvinpäin, jouduimme äänittämään kaiken uudestaan. Suurimmat ongelmat esiintymisessäni johtuivat kuitenkin alkoholista, jonka vaikutuksen alaisena soitin vain kerran.

Butler bassottelee nykyään Deadland Ritual -yhtyeessä, eikä hän usko soittavansa enää koskaan Black Sabbathin kanssa.

- Olen täysin sitä mieltä, että bändin ura ohi, mutta sen perintö elää yhä.

Lue myös: Onneksi olkoon, Tony Iommi! Black Sabbath -legenda täytti kunnioitettavat 71 vuotta

Lue myös: Black Sabbath -basisti kertoo, kuinka päätyi superkokoonpanon jäseneksi - "On helppo olla yhdessä"

Lue myös: Ozzy Osbourne vertaa Black Sabbathia edelliseen tyttöystävään - "Muistat vain ne hyvät asiat"

Lähde: Music Radar

Kilpailut

Uusimmat