Kuva: Shutterstock

"Pää on ihan rikki" - Oulun kirvesmurhiin liittyvät hätäkeskuspuhelut ovat järkyttävää kuultavaa

15.07.2019 20:45 - Emmi Moilanen

Tammikuun 14. päivä vuonna 2015 sai traagisen käänteen oululaisessa Tuiskupubissa.

Tammikuun 14. päivänä vuonna 2015 hieman ennen ilta kuutta oululaiseen Tuiskupubiin astuu sisään somalimies. Sisällä baarissa mies löi varoittamatta kirveellä selin istunutta baarimikkoa päähän, ja toinen mies surmattiin pubin eteen.

RadioPlayn Rikospaikkaradio-podcastin jakson alussa kuullaan tapahtumista dramaattinen hätäkeskuspuhelu. Äänitteestä käy ilmi, että pubin vessaan piiloutunut soittaja yrittää kuiskata asiansa ensin mahdollisimman hiljaisella äänellä.

”Etkö pysty puhumaan vai mitä,” hätäkeskuksesta kysytään.

”Siellä on joku tapettu, lähettäkää heti poliisille, että me ollaan vaarassa,” miesääni kertoo huolissaan.

Rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen kertaavat illan dramaattisia tapahtumia; yksi ihminen oli tapettu baaritiskille, toinen baarin eteen ja kolmatta oli vahingoitettu baarin sisällä.

Hätäkeskus sai lisää puheluita tapahtuneesta

”Täällä näkyy mies maassa verissään. Naamakin ihan rikki, tosi pahan näköinen. Pää rikki, ei pysty varmasti tekemään mitään, kouristelee maassa. Tosi pahan näköinen homma, pää on ihan rikki, tätä ihmistä on kyllä lyöty jollakin astalolla.”

”Suupielet ja kaikki rikki, tämä mies on tosi huonossa kunnossa,” soittaja lopettaa.

Rikostoimittajat kertaavat synkän illan tapahtumia, ja kertovat, että tekijäksi paljastui vuonna 2006 Suomeen saapunut Ali. Motiivi ei koskaan selvinnyt, mutta terroristinen teko saatiin poissuljettua, vaikka tätäkin vaihtoehtoa epäiltiin tapauksen alkuvaiheen tutkinnassa.

Mitä tapahtui, kun erikoisjoukkojen poliisi meni etulinjassa kerrostalohuoneistoon, jossa epäilty majaili? Kuuntele koko jakso alta.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele podcastin kaikki jaksot.

Kilpailut

Uusimmat