Kuva: All over Press

Koronavirus sai James Bond -fanit liikkeelle - poikkeuksellinen vetoomus uuden elokuvan tuottajille

04.03.2020 17:15 - Roy Kokkonen

Elokuvasarjan fanijärjestöt vaativat avoimessa kirjeessä ensi-illan siirtämistä koronaepidemian takia. Tulevan Bond-elokuvan julkaisua on lykätty jo kolme kertaa.

Uusimman James Bond -elokuvan No Time To Dien ensi-ilta on kuukauden päästä, 4. huhtikuuta. Elokuvasarjan fanijärjestöt vaativat ensi-illan lykkäämistä vielä kertaalleen, sillä koronavirusepidemia voi estää pääsyn elokuvateattereihin. 

Elokuvan julkaisua on siirretty jo kolme kertaa eteenpäin tuotannollisista syistä. Fanijärjestöt MI6 Confidential ja The James Bond Dossier pyytävät avoimessa kirjeessä elokuvan julkaisun siirtämistä ensi kesälle. Avoin kirje on osoitettu elokuvan tuotantoyhtiöille EON:lle, MGM:lle ja Universalille.

- Huhtikuun alussa on merkittävä riski, että elokuvateatterit ovat kiinni tai ainakin niissä vierailee huomattavasti vähemmän ihmisiä. Vaikka elokuvateattereiden aukiololle ei olisi laillisia esteitä, elokuvasarjan M-henkilöhahmoa lainataksemme: "Kuinka turvalliselta teistä tuntuu?", James Page ja David Leigh kirjoittavat fanijärjestöjen nimissä.

Faniyhdistykset perustelevat vaatimustaan sillä, että ensi-illan siirtäminen kesälle ei aiheuttaisi merkittävää haittaa tuotantoyhtiöille.

- Kyseessä on vain elokuva. Fanien terveys ja hyvinvointi on tärkeämpää. Olemme odottaneet elokuvaa neljän vuoden ajan. Muutaman kuukauden lisäodotus ei vahingoita elokuvan laatua, kirjeessä sanotaan.

Tuotantoyhtiöt eivät toistaiseksi ole kommentoineet vaatimuksia. Fanijärjestöjen pyyntö julkaistiin sen jälkeen, kun Disney peruutti Disney+-palvelun avajaisgaalan Isossa-Britanniassa.

Voit katsoa No Time To Die -elokuvan trailerin alta. Jos video ei näy, näet sen myös täältä.

Lue myös: Rami Malek Bond-pahiksen roolistaan: ”Laitoin Daniel Craigille mahdollisimman paljon painetta”

Lue myös: Billie Eilishin Bond-tunnuskappale julkaistiin - kuuntele

Lue myös: Tom Cruise pakeni koronavirusta - suosikkielokuvasarjan kuvaukset jäivät kesken

Lähde: Fanijärjestöjen avoin kirje

Kilpailut

Uusimmat