Kuva: AOP

Arnold Schwarzenegger taistelee koronavirusta vastaan omalaatuisella tyylillä - kertoo nyt miksi

27.03.2020 16:45 - Roy Kokkonen

Arnold Schwarzenegger haluaa kantaa kortensa kekoon koronaviruspandemiaa vastaan. Hän pelkää, että viesti hukkuu kohujen ja turhan politikoinnin alle.

Kehonrakennuksen seitsemänkertainen Mr. Olympia, toimintaelokuvien pyssysankari ja Kalifornian kuvernööri. Arnold Schwarzenegger, 72, on ehtinyt moneen uransa aikana. Monet hänen elokuvissa sanomansa lausahdukset ovat alkaneet elää omaa elämäänsä, ja häneen viitataan myös Suomessa liikanimellä Iso-Arska.

Nyt Iso-Arska on ottanut tehtäväkseen taistella koronavirusta vastaan vaikutusvaltansa - ja varojensa avulla.

Schwarzenegger on ihastuttanut ja vihastuttanut karanteenivideoillaan. Hän on syöttänyt porkkanoita aasilleen ja ponilleen sekä lekotellut poreammeessa sikaria poltellen. Oli vastaanotto videoille mikä tahansa, viesti on ollut sama: Pysy kotona!

Viimeisimpänä toimena koronavirusta vastaan Schwarzenegger sopi yhteistyöstä videopalvelu TikTokin kanssa. TikTok lahjoittaa kolme miljoonaa dollaria, eli noin 2,7 miljoonaa euroa Schwarzeneggerin ohjaamalle hyväntekeväisyysjärjestölle, joka tarjoaa aterioita perheille, joiden lapset jäävät ilman kouluruokaa koronaviruksen takia.

Lisäksi hän on henkilökohtaisesti lahjoittanut miljoona dollaria, eli noin 908 000 euroa hengityssuojainten ostamiseksi lääkäreille ja sairaanhoitajille.

Schwarzeneggerilla on vahva tausta politiikassa. Hän toimi Kalifornian osavaltion kuvernöörinä vuosina 2003-2011. Poliittisesta taustastaan huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, hän ei halua esiintyä videoillaan poliittisesti korrektina.

Hän uskoo, että tällä tavalla hän tavoittaa ihmiset, jotka ovat kyllästyneet viranomaisten tiedotuksiin ja varoituksiin.

- Ihmiset nauttivat siitä, että videoita ei ole käsikirjoitettu. En lue puhetta teleprompterista tai mistään. Sanon vain asiat, joista olen huolissani, hän kertoo The Atlanticille.

Videot ovat tavoittaneet miljoonia sosiaalisen median kautta. Monet yhdysvaltalaispoliitikot ovat tarttuneet Schwarzeneggerin sanomaan. Muun muassa Texasin senaattori Ted Cruz uudelleentwiittasi yhden videoista.

Arnold Schwarzenegger elokuvassa Commando. Nyt hän taistelee koronavirustavastaan itselleen uskollisella tyylillään. (kuva: AOP)

Kuvernöörikautensa aikana Schwarzenegger valmisteli Kaliforniaa kriisejä ja poikkeustiloja, kuten maastopaloja ja maanjäristyksiä varten. Vaikka Schwarzenegger on vetäytynyt politiikasta, juuri nyt hän haluaisi olla siellä, missä tapahtuu. Videot ovat hänelle keino auttaa taistelussa tautia vastaan.

- Erityisesti tällaisina aikoina tulee ajatuksia, että olisipa hienoa olla siellä nyt, hän sanoo.

Vaikka Schwarzeneggerin videot ovat saaneet kansaivälistäkin huomiota, hän on edelleen huolissaan siitä, että meneekö viesti perille. Hänen mielestään kyse on ihmisten terveydestä, ei politiikasta.

- On olemassa vielä ihmisiä, jotka kieltävät ongelman. On myös ihmisiä jotka näkevät tämän tilanteen poliittisena. Se pidättelee meitä. On älytöntä, että jotkut sanovat koronaviruksen olevan vain yksi virus muiden joukossa, ja että muut virukset tappavat paljon enemmän ihmisiä. Se on tyhjää puhetta, eikä se auta ketään, Schwarzenegger jyrähtää.

Lue myös: Arnold Schwarzeneggerin pröystäilevä karanteenivideo aiheutti kohun: "Kaikki eivät asu kartanoissa"

Lue myös: Arnold Schwarzenegger julkaisi erilaisen karanteenivideon, fanit ihastuivat: "Olet sankarini"

Lähde: The Atlantic

Kilpailut

Uusimmat