Kuva: AOP

Quentin Tarantino floppielokuvastaan: "Ihmisillä ei ollut hajuakaan, mitä v**tua he katsoivat"

22.04.2020 11:45 - Iiro Myllymäki

Tarantinon vuoden 2007 Death Proof -elokuva tuotti pettymyksen lippuluukuilla.

Lukuisia menestyselokuvia ohjannut Quentin Tarantino, 57, ei ole jokaisella elokuvallaan osunut maaliin. Mies on nyt muistellut Empire-lehdelle flopannutta Death Proof -elokuvaansa ja pohtinut syitä sille, miksi elokuva ei menestynyt.

Vuonna 2007 julkaistu Death Proof oli osa kahden elokuvan yhdistelmää. Toisen osan elokuvasta muodosti Robert Rodriguezin ohjaama Planet Terror. Elokuvat esitettiin yhdessä Grindhouse-nimellä Yhdysvalloissa, mutta muilla markkinoilla niitä esitettiin erikseen. Elokuvat kumarsivat 1970-luvun eksploitaatioelokuville, joita myös roskaelokuviksi on kutsuttu. Tärkeässä roolissa tällaisissa elokuvissa ovat mässäilevä väkivalta ja vauhdikkaat autot.

Quentin Tarantino uskoo, että yleisöt eivät osanneet arvostaa Death Proofin historiallista yhteyttä roskaelokuvien genreen.

- Heillä ei ollut hajuakaan, mitä v*ttua he oikein katsoivat, Tarantino sanoo.

Quentin Tarantino (kuva: AOP)

- Grindhousen osalta minä ja Robert luulimme, että ihmisillä olisi parempi käsitys tuplaelokuvista ja eksploitaatioelokuvista. Heillä ei ollut mitään käsitystä. Sillä, mitä teimme, ei ollut mitään merkitystä heille, Tarantino sanoo nyt.

Death Proof floppasi lippuluukuilla, ja kriitikoiltakin tuli ristiriitaista palautetta. Elokuva tuotti noin 28,6 miljoonaa euroa kansainvälisesti, kun taas seuraava Tarantino-raina Inglorious Basterds tuotti noin 296 miljoonaa euroa. Death Proof onkin ainoa lippuluukkufloppi Tarantinon uralla. Tuottojen valossa miehen esikoiselokuva Reservoir Dogs tosin menestyi heikommin, mutta kyseessä olikin vähällä markkinoinnilla puskettu indie-elokuva, joten Death Proofiin sitä ei voi suoraan verrata.

Death Proofin trailerin voit katsoa alta. Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: James Bond -tähti paljastaa: Känninen Quentin Tarantino halusi ohjata uuden Bond-leffan

Lue myös: Kauhuelokuva, joka sai jopa Quentin Tarantinon kyyneliin - katso traileri

Lähteet: Independent, Wikipedia

Uusimmat