Kuva: TV5

Gladiatorin kuvauksissa kävi lukuisia vaaratilanteita - Russell Crowen kimppuun hyökkäsi tiikeri

06.05.2020 21:45 - Roy Kokkonen

20 vuotta sitten julkaistun elokuvan kuvauksissa ei läheltä piti -tilanteilta vältytty.

Gladiator-elokuvan julkaisusta on kulunut 20 vuotta. Vuonna 2000 julkaistun elokuvan ohjasi Ridley Scott, 82,  joka paljastaa Variety-lehden haastattelussa, että elokuvasta Oscarin saanut pääosanesittäjä Russell Crowe, 56, joutui täpärään tilanteeseen kuvauksissa.

Gladiator kertoo roomalaisesta kenraalista, joka pakotetaan ryhtymään gladiaattoriksi. Se perustuu löyhästi historiallisiin tapahtumiin, ja sen roolihahmoihin lukeutuu oikeita Roomassa vaikuttaneita henkilöitä. Elokuvassa nähdään paljon taistelukohtauksia, joiden kuvauksissa ei vaaratilanteilta vältytty. 

- Kun tekee satoja koreografisia liikkeitä jättimäisissä kohtauksissa, jossa on mukana hevosia, tiikereitä ja muita asioita, jotka voivat mennä pieleen, loukkaantumisia luonnollisesti tapahtuu, Crowe kertoo.

Elokuvassa näytellyt Djimon Hounsou, 56, kertoo, että oli puukottaa toista näyttelijää päähän vahingossa.

- Suurin osa meistä tempautui elokuvan maailmaan kuvauksissa niin kovin, että esittäminen unohtui. Kun yrittää tehdä asiat siten, että ne näyttävät todelta, tunteet tulevat mukaan, jolloin monet ihmiset loukkaantuivat oikeasti, Hounsou selittää.

Crowen mukaan nuorempana hän oli kuin kumista tehty, mutta kuvaukset ottivat silti koville.

- Kuvausten päätyttyä äitini kysyi kuinka voin. Vastasin, että minusta tuntuu kuin amerikkalaisen jalkapallon pelaajalta, joka on pelannut yhden kauden liikaa.

Elokuvan ohjaaja Scott kertoo, että kuvauksissa oli mukana myös oikea tiikeri. Yhdessä kohtauksessa Crowe joutui väistämään tiikeriä, joka hyökkäsi oikeasti.

- Se tiikeri oli iso poika. Yli kolmemetrinen. Kohtauksessa tiikeri usutettiin Crowen kimppuun, ja Crowe kaatui taaksepäin, väistäen hyökkäyksen. Hän sanoi jälkeenpäin, että "Helvetti, se oli lähellä". Vastasin, että me olimme siinä mukana myös. Hän väisti tiikerin noin puolella metrillä, minä ja muut metrillä, Scott kuvailee hurjaa kohtausta.

Crowen mukaan tiikerit ovat ruhtinaallisia eläimiä.

- Ne ovat kauniita eläimiä. Niitä haluaisi paijata ja silittää, mutta siinä on luonnollisesti riskinsä.

Lue myös: Hurjempi kuin Tiger King? Villieläimet raatelivat 70:tä ihmistä kulttielokuvan kuvauksissa

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat