Kuva: Youtube

Tiesitkö? Bändin video kiellettiin seksistisenä - johti Cherry Pie -tytön ja laulajan avioliittoon

12.09.2020 10:15 - Roy Kokkonen

Warrantin hittikappaleen musiikkivideo nousi suursuosioon ja aiheutti suuren kohun. Video kiellettiin Kanadassa, mutta samalla se johti bändin laulajan ja supertähdeksi videon myötä nouseen Bobbie Brownin avioliittoon.

30 vuotta sitten julkaistiin musiikkivideo, joka aiheutti sekä suurta suosiota että kohua. Kyseessä oli tukkahevisensaatio Warrantin Cherry Pie

- Se oli täydellinen glam-metal video, kertoo videon ohjaaja Jeff Stein Yahoo Entertainmentin haastattelussa.

Itse kappaleen nimi tarkoittaa kirsikkapiirakkaa. Siitä, että biisin takana kuitenkin on tukkahevibändi, voi päätellä, että sanoituksilla viitataan johonkin muuhun kuin leivontaan.

Viimeistään video tekee asian selväksi.

Videolla Warrantin jäsenet esiintyvät puhtaan valkoista taustaa vasten. Bändin kanssa esiintyy tuolloin vasta 20-vuotias, paljastaviin vaatteisiin sonnustautunut malli Bobbie Brown.

Video leikittelee kappaleen sanoituksilla. Kun sanoissa viitataan baseballiin, nähdään Brown peliasussa. Kun lauletaan kymmenen mailia leveästä hymystä, nähdään laulaja Jani Lane karikatyyrisen leveät tekohampaat suussa. 

Kohujen saattelema suursuosio

Kun video julkaistiin, nousi kappale valtavaan suosioon. Yhdysvalloissa se nousi listoilla kymmenen soitetuimman joukkoon.

Samalla nousi keskustelu musiikkivideon soveliaisuudesta. Sitä syytettiin nuoren mallin hyväksikäytöstä. Erityisesti kritiikkiä herätti kohtaus, jossa koko bändi suihkuttaa haarojen välistä pujotetulla paloletkulla vettä Brownin päälle. Kanadalainen musiikkikanava MuchMusic jopa kielsi videon esittämisen "törkeän seksistisenä".

Videon ohjaaja Stein näkee asian kuitenkin toisin. Hän kertoo, että video oli pop-taidetta, jossa viljeltiin samanlaista huumoria, kuin mitä parodiabändi Steel Panther käyttää.

- Se oli parodia. Luulenpa, että jos sitä ei tajuttu parodiaksi, niin onko vika minussa vai muissa, hän nauraa.

- Se oli niin ylilyöty kuin voi olla. Kuinka kukaan voi ajatella, että se oli jotain muuta kuin pilaa muista tukkahevivideoista. Jos ihmiset luulevat sen olevan seksistinen, se oli oikeasti parodiaa seksismistä, hän selittää.

Jani Lane ja Bobbie Brown musiikkivideolla. (kuva: Youtube)

Video yhdisti laulajan ja mallin

Oma tarinansa on, että kiistelty musiikkivideo yhdisti Brownin ja Lanen. Pari meni naimisiin vuonna 1991 ja he saivat tyttären seuraavana vuonna. Avioliitto päättyi eroon vuonna 1993.

Myöhemmin Brown oli kihlautuneena Mötley Crüen rumpali Tommy Leehen. Kihlaus kuitenkin purkautui vuonna 1995 ja vain neljä päivää myöhemmin Lee meni naimisiin näyttelijä Pamela Andersonin kanssa.

Lane menehtyi vuonna 2011 alkoholimyrkytykseen.

Video teki Brownista kuuluisan. Samalla se oli kuitenkin kirous. Vaikka myöhemmällä uralla hän on tehnyt näyttelijäntöitä ja muita projekteja, edelleen hänet muistetaan Cherry Pie -tyttönä. Myöhemmin hän on oppinut olemaan sinut asian kanssa.

- Olin tehnyt niin paljon muutakin, kuin vain yhden musiikkivideon. Ajattelin, että se oli hevonpaskaa. Mutta mitä vanhemmaksi tulin, sitä paremmin hyväksyin asia, Brown kertoi tammikuussa Fox Newsille

Lue myös: Tiesitkö? Take On Me oli alun perin floppi tylsällä videolla - poikkeuksellinen teko muutti kaiken

Lähteet: Yahoo Entertainment, Fox News, Fox News

Kilpailut

Uusimmat