Kuva: AOP

Eddie Van Halen menehtyi syöpään 65-vuotiaana - suru-uutinen täytti sosiaalisen median

07.10.2020 07:45 - Reija Saarinen

Eddie Van Halen perusti legendaarisen Van Halen -yhtyeen veljensä kanssa 1970-luvulla.

Ylistetty kitaristi ja legendaarisen Van Halen -yhtyeen perustaja Eddie Van Halen on kuollut. 65-vuotiaana menehtynyt Van Halen sairasti syöpää kymmenen vuoden ajan.

Miehen poismenosta kertoivat lukuisat mediat. Sen lisäksi hänen oma poikansa jakoi suru-uutisen Twitter-tilillään. 

"En voi uskoa, että kirjoitan tätä, mutta isäni Edward Lodewihjk Van Halen on hävinnyt pitkän ja ankaran taistelunsa syöpää vastaan tänä aamuna. 

Hän oli paras isä mitä toivoa voi. Jokainen hänen kanssaan vietetty hetki on lahja. Sydämeni on särkynyt, enkä tiedä toivunko tästä menetyksestä koskaan", hänen poikansa kirjoitti tviitissään.

Julkaisun näet alta.

Eddie Van Halen perusti legendaarisen rock-yhtyeen veljensä kanssa vuonna 1972. Van Halenia pidetään yhtenä merkittävimmistä rock-yhtyestä. Runsaasti ylistystä on saanut myös Eddie Van Halen, jota pidetään uraauurtavana kitaristina. Hänet on muun muassa valittu Rolling Stone -lehden listauksessa maailman sadan parhaan kitaristin joukossa kahdeksanneksi vuonna 2015.

Miehen merkitys rock-musiikille on kiistaton. Siksi ei ole ihme, että sosiaalinen media täyttyi välittömästi uutisen jälkeen erilaisista muistoista. Muistelijoiden mukana on niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin muusikoita ja viihdealan ihmisiä kuin musiikin ystäviäkin. 

Muutaman Instagramissa jaetun muiston näet alta.

Lue myös: Legendarokkarista tuli tosielämän kitarasankari

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat