Kuva: AOP

Jyrki 69 täytti vuosia - monipuolinen muusikko on muun muassa maisteri ja hyvän tahdon lähettiläs

15.10.2020 17:45 - Lauri Kujanpää

Jyrki 69:llä on kaksi akateemista loppututkintoa.

The 69 Eyes -yhtyeen laulusolistina ja keulahahmona tunnettu Jyrki 69 viettää tänään 15. lokakuuta syntymäpäiviään. Mies täytti 52 vuotta.

80-luvun lopulta asti The 69 Eyesin laulajana toiminut Jyrki 69 on ehtinyt tehdä paljon muutakin kuin musiikkia. Mies on muun muassa valmistunut filosofian maisteriksi.

- Helsingin yliopistosta olen valmistunut filosofian maisteriksi pääaineena analyyttinen kemia. Monet maailmalla hämmästelevät sitä, että Suomessa on ilmaista opiskella, ja sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Olen myös lukenut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tietojärjestelmäosaamisesta ihan vain sen takia, että se on mahdollista. Minulla on siis kaksi akateemista loppututkintoa ja olen miettinyt, että mitä opiskelisi seuraavaksi, Jyrki 69 kertoi Esko Eerikäisen juontamassa Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa vuonna 2019.

Jyrki 69 on myös suojellut Itämerta sekä hänet on nimitetty Suomen Unicefin hyvän tahdon lähettilääksi vuonna 2005. Laulaja on myös julkaissut muutaman kirjan, kuten elämäkerran Kulkurin valssi sekä Rock’n’Roll Juicer -vegaanimehukirjan.

Jyrki 69 on levyttänyt kymmeniä albumeita ja viettänyt tuhansia tunteja studion perukoilla laulamassa. Mies paljasti noin vuosi sitten Voice.fi:n haastattelussa, että ei koskaan laula ilman aurinkolasejaan.

- Yksi hauska fakta on, että en saa laulettua, ellei minulla ole aurinkolaseja päässä. Sitä on yritetty, mutta ikinä se ei ole toiminut!

Voice.fi, Radio City, Radio Suomirock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kuinka suomalaisrokkarit kiertävät maailmalla? The 69 Eyes -keulakuva esitteli bändin bussia

Lue myös: Jyrki 69 paljastaa hauskan faktan studiotyöskentelystään - laulaminen ei onnistu ilman yhtä asiaa

Uusimmat