Kuva: AOP

Fani tulistui Star Wars -ohjaajalle - Yodan ääninäyttelijä päätyi puolustamaan

18.11.2020 18:45 - Lauri Kujanpää

Frank Oz toimi Yodan äänenä ja nukke-esittäjänä vuosikausia.

Star Wars (suom. Tähtien Sota) -elokuvat ovat keränneet vuosikymmenien aikana miljoonia faneja, jotka suhtautuva kyseiseen sci-fi-maailmaan varsin vakavasti ja intohimoisesti.

Kun viihdejätti Disney osti Star Wars -universumin omistaneen Lucasfilmin, ilmestyi uusi trilogia, joka koostui kolmesta elokuvasta: The Force Awakens (2015), The Last Jedi (2017) ja The Rise of Skywalker (2019).

Varsinkin The Last Jedi on saanut faneilta hyvin paljon kritiikkiä. Vaikka elokuvan julkaisusta on jo useampi vuosi, on se selvästi monelle ihmiselle edelleenkin kova pala nieltäväksi.

Yksi faneista oli nyt jyrähtänyt ohjaaja Rian Johnsonille varsin suorasanaisesti Twitter-palvelussa.

"En ole vieläkään päässyt yli sinun karmeasta Star Warsistasi. Toivon, että joku päivä ymmärrät sen itsekin ja pyydät anteeksi joka päivä koko loppuelämäsi ajan. Toivon, että tunnet sen verran kovaa kipua."

Johnsonia päätyi puolustamaan legendaarisen jedimestari Yodan ääninäyttelijä Frank Oz, joka vastasi fanin palautteeseen.

"Minusta on surullista, että olet hautonut tätä pimeyttä näin pitkään yhden elokuvan takia. Rian on hieno ohjaaja, käsikirjoittaja ja ihminen. Yritä ymmärtää, että kirjoittajat ja ohjaajat eivät ole täällä täyttämässä yleisön odotuksia. Hyvä työ rikkoo odotukset." Oz kirjoitti.

Oz toimi Yodan äänenä ja nukke-esittäjänä vuodesta 1980, eli Imperiumin vastaiskusta, vuoteen 2017, jolloin The Last Jedi julkaistiin.

Lue myös: Baby Yoda tulee taas - Disney+-palvelun suosikkisarja jatkuu pian

Lue myös: Star Wars -elokuvista tutun Yodan ihonväri muutettiin ihmismäiseksi: "Näyttää karmivalta"

Lähde: Cinemablend

Uusimmat