Kuva: AOP

Rockin supertähti muistelee Alexi Laihoa: "Silloin hän päätti, mitä haluaa tehdä elääkseen"

07.01.2021 18:45 - Roy Kokkonen

Rockbändi Skid Row'n laulaja Sebastian Bach jakoi tunteellisen kirjoituksen viime viikolla menehtyneestä ystävästään Alexi Laihosta.

Children of Bodom -yhtyeen kitaristi Alexi Laihon kuolema on järkyttänyt musiikkipiirejä ja faneja ympäri maailmaa. Laiho menehtyi vain 41-vuotiaana viime viikolla kotonaan Helsingissä. Hänen kerrottiin kärsineen terveysongelmista.

Legendaarisen rockyhtye Skid Row'n laulaja Sebastian Bach, 52, jakoi Instagramissa Barcelonassa otetun yhteiskuvan heinäkuulta 2019 ja muistoja miesten ystävyyden varrelta.

Skid Row ja Children of Bodom esiintyivät samalla lavalla ja jakoivat yhteisen takahuoneen barcelonalaisella rockfestareilla. Kirjoituksessaan Bach kertoo olevansa hyvin järkyttynyt miehen kuolemasta.

"Tunsin Alexin vuosien ajan", hän kirjoittaa.

Bach muistelee yhtä ensimmäisistä kerroista, kun kaksikko hengaili yhdessä. Laiho oli kertonut Bachille, että hänen isosiskonsa oli menossa katsomaan Skid Row'n keikkaa Helsingissä, mutta hän oli tuolloin vielä liian nuori. Laiho oli tulla hulluksi ajatuksesta, että hän ei pääsisi katsomaan, vaikka bändi oli soittamassa Suomessa, mutta vanhemmat eivät siltikään antaneet lupaa lähteä keikalle mukaan.

"Hän kertoi minulle, että silloin hän päätti, mitä haluaisi tehdä elääkseen", Bach muistelee.

Alexi Laiho oli kuollessaan 41-vuotias. (kuva: Terhi Ylimäinen)

Rokkari kehuu myös Laihon kitarataitoja. Mies ei ollut moksiskaan, kun Bach yllätti hänet kesken keikan House of Blues -klubilla Hollywoodissa.

"Hänen bändikaverinsa kehottivat minua taputtamaan häntä olkapäähän kesken kitarasoolon. Hän ei ollut huvittunut! Sitten hän kuitenkin kääntyi ympäri, näki minut ja antoi ison halin kesken biisin."

Yhteinen esiintyminen Barcelonassa jäi Bachin viimeiseksi muistikuvaksi Laihosta. Illan tapahtumat tuovat kuitenkin hymyn huulille.

"Kutsuin heidän kosketinsoittajaansa Jannea nimellä "Yay-Hoo". Alexi kääntyi minua kohti ja kysyi miksi ihmeeksi kutsuin häntä. Hän nauroi niin helvetin paljon, että itki ja toisteli "Yay-Hoota" uudelleen ja uudelleen."

"Kiitos taituruudestasi ja hyvistä nauruista. Lähdit liian aikaisin. Vilpittömät osanottoni bändille sekä hänen uudelle bändilleen ja ennen kaikkea hänen isosiskolleen ja perheelleen. Sydämeni on aina kanssasi, me kaikki ikävöimme sinua. Rokkasit täysillä! Aivan kuten sanoit vuosia sitten Suomessa", Bach kirjoittaa.

Katso kuvat ja lue koko kirjoitus alta tai täältä:

Lue myös: IS: Nuoret Leijonat tukeutui Alexi Laihoon ennen voittoisaa pronssiottelua - "Tehtiin kunniaa"

Lue myös: Alexi Laihon kuolema järkyttää syvästi sosiaalisessa mediassa: "Onko tämä pahaa unta?"

Lue myös: Kitaristi Alexi Laiho, 41, on kuollut: "Sanat eivät riitä kuvailemaan järkytystä"

Kilpailut

Uusimmat