Kuva: Senja Rapila

Rockia vihaava järjestö jahtaa päähenkilöä - radiojuontajat tuottivat erikoisen äänisarjan

12.03.2021 22:15 - Lauri Kujanpää

Vainollinen-sarjasta vastaavat Radio Cityn juontajat Akseli Kuhalampi ja Jere "Jete" Ollinen.

"Lippaat tyhjenevät ja renkaat ujeltavat 80- ja 90-lukujen toimintaelokuvien tapaan, kun Radio Cityn Illan Jere "Jete" Ollista ajetaan armottomasti takaa. Armeijan lailla varustautunut taho ei salli rock 'n' rollia, saati Jeteä levittämään sen ilosanomaa, mutta sankarimme ei anna periksi..."

Radio Cityn kuuntelijat ovat jo tovin päässeet nauttimaan Vainollinen-sarjasta, jonka ovat käsikirjoittaneet Radio Cityn juontajat Akseli Kuhalampi ja Jere "Jete" Ollinen. Ollinen toimii seikkailun päähenkilönä ja Kuhalampi kertojana.

 - Vainollinen on kahden miehen voimin tehtävä radiokuunnelma, jossa parodioidaan toimintaelokuvien kliseitä. Kuunnelman juoni lyhyesti selitettynä on, että Jete (joka esiintyy cameo-roolissa) on rock-musiikkia vihaavan järjestön, Hiljaisuuden liikkeen, jahtaamana. Liikkeen arsenaalista löytyy niin tuliaseet kuin taisteluhelikopterit, mutta Jete on selvinnyt joka tilanteesta vailla aseita, juontajat kertovat Voice.fi:lle ja jatkavat:

- Sarjassa on kuultu myös lukuisia sivuääniä, kuten NRJ:n Veronica Verhoa, Radio Novan Matti Airaksista, sekä Suomiräpin Aleksi Korpijaakkoa. He läpäisivät castingin olemalla äänitysten aikana yhtä aikaa talossa.

Kuten monet Radio Cityn kuuntelijat tietävät, on Ollinen seikkailut aikaisemminkin erilaisissa äänisarjoissa. Vainollinen-tyylistä ohjelmaa ei kuitenkaan ole kaupallisilla taajuuksilta ennen kuultu.

- Sarja on tavallaan jatkoa Jeten aikaisemmille radiokuunnelmasarjoille ”World Tour” ja ”Aikakapseli”, joissa molemmissa teimme jo jonkun verran yhteistyötä. Lisäksi juuri tämän tyyppistä kuunnelmaa ei kumpikaan allekirjoittaneista ainakaan muista olleen kotimaisessa kaupallisessa radiossa.

Vainollinen Radio Cityllä arki-iltaisin kello 18.10 sekä kyseinen osa myös aina seuraavassa Iltapäivässä klo 14:30. Voit kuunnella Vainollinen-ohjelman tähän mennessä julkaistut jaksot myös suoraan PodPlay-palvelusta.

Podplay, Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa

 Lue myös: Suomalaisjuontaja julkaisi esikoiskirjansa - pikkutuhmat kolumnit yksiin kansiin

Kilpailut

Uusimmat