Kuva: AOP

Quentin Tarantino vakuuttaa jäävänsä eläkkeelle seuraavan elokuvan jälkeen - keskittyy kirjoihin

28.06.2021 16:45 - Roy Kokkonen

Ohjaaja Quentin Tarantino aikoo tulevaisuudessa keskittyä kirjoittamiseen.

Ohjaaja Quentin Tarantino, 58, vakuuttaa jäävänsä eläkkeelle seuraavan elokuvansa jälkeen. Tarantino on jo pitkään sanonut, että kymmenes elokuva jää hänen uransa viimeiseksi. Hän kertoo, että haluaa lopettaa huipulla.

– Tunnen elokuvahistoriaa, ja tästä eteenpäin elokuvantekijät eivät enää kehity paremmiksi, hän kertoo Bill Maherin haastattelussa Real Time -keskusteluohjelmassa.

Hän käyttää esimerkkinä Likainen Harry -ohjaajaa, Don Siegelia.

– Jos hän olisi päättänyt uransa vuonna 1979, kun hän teki Pako Alcatrazista -elokuvan, mikä viimeinen elokuva se olisikaan ollut! Mutta sitten hän lipui pois kahden lisäelokuvan jälkeen, Tarantino selittää.

Tarantinon viimeisin elokuva, Once Upon a Time in Hollywood vuodelta 2019, oli yleisö- ja arvostelumenestys. Hänen ensimmäinen ohjaustyönsä oli vuonna 1992 ilmestynyt Reservoir Dogs.

– Olen työskennellyt 30 vuoden ajan ja tehnyt niin monta elokuvaa kuin olen tehnyt. Se ei ehkä ole yhtä paljon kuin muilla, mutta se on pitkä ura. Se on todella pitkä ura.

Hän kertoo keskittyvänsä kirjoittamiseen elokuvauransa jälkeen. Tarantinon esikoiskirja on romaaniversio Once Upon a Iime in Hollywood -elokuvasta, joka ilmestyy 29. kesäkuuta.

Lue myös: Pulp Fictionin tähtikaarti meni aikanaan uusiksi - heidät Quentin Tarantino halusi aluksi rooleihin

Lue myös: Mestariohjaaja Quentin Tarantino ryhtyy kirjailijaksi - tulossa kirjaversio hittileffasta

Lähde: Real Time with Bill Maher

Kilpailut

Uusimmat