Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: 007-elokuva, jonka James Bond -esittäjää on myöhemmin verrattu Daniel Craigiin

13.08.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Timothy Dalton toi James Bondin hahmoon vakavuutta.

007 vaaran vyöhykkeellä on James Bond -elokuva vuodelta 1987. Kyseisessä elokuvassa Timothy Dalton, 75, tekee debyyttinsä ikonisen agentin roolissa, ja mies palasi rooliin vielä seuraavaan, vuoden 1989 007 ja lupa tappaa -elokuvaan.

Dalton peri James Bondin roolin Roger Moorelta, ja Daltonin tyyli esittää Bondin hahmoa oli hyvin erilainen kuin Moorella. Monet ovat kommentoineet, että Daltonin Bond on hyvin uskollinen Ian Flemingin kirjoissaan luomalle agenttihahmolle. Daltonin roolisuorituksessa Bond on entistä synkempi hahmo, joka nojaa charmikkuuteen ja huumoriin vähemmän kuin edeltäjänsä.

Tässä mielessä Timothy Daltonia on myöhemmin verrattu Daniel Craigiin, joka on James Bondin viimeisin näyttelijä. Craig on niin ikään tuonut Bondiin vakavuutta ja saanut tästä myös paljon kiitosta kriitikoilta ja yleisöiltä. Dalton itse sanoi vuonna 2012, että Craig saattaa olla jopa kaikkien aikojen paras Bond-näyttelijä.

Daniel Craig James Bondina (kuva: AOP)

- Daniel Craigin Bondit ovat ehdottoman moderneja, tämän päivän versioita, mutta ne ovat luontevaa jatkumoa Salainen agentti 007 ja tohtori No:lle ja Salainen agentti 007 Istanbulissa -elokuvalle, Dalton sanoi viitaten Sean Conneryn tähdittämiin kahteen ensimmäiseen Bond-elokuvaan.

007 vaaran vyöhykkeellä
Nelonen
klo 22.00

Lue myös: No Time To Die -elokuvasta uusi traileri - saapuu teattereihin syyskuussa

Lue myös: Pierce Brosnan paljasti omat suosikkinsa tulevaksi James Bondiksi

Lähteet: Screen Rant, Los Angeles Times

Kilpailut

Uusimmat