Kuva: Youtube/Netflix

Texasin Moottorisahamurhaaja saa jatkoa Netflixissä – Leatherface tapaa selviytyjänsä vuodelta 1974

01.02.2022 18:15 - Riia Frost

Suosittu kauhuelokuvasarja saa jatkoa 18. helmikuuta.

- Olen odottanut tätä iltaa 50 vuotta, Olwen Fouéré sanoo Sally Hardestyn roolissaan juuri julkaistussa trailerissa.

Jo vuonna 1974 monet traumatisoinut elokuva Texasin Moottorisahamurhaaja saa jatko-osan Netflixiin helmikuun puolivälissä.

Elokuvan ensimmäisessä trailerissa Sallylle soitetaan ja kerrotaan hänen vanhan "ystävänsä" Leatherfacen palanneen. Tämän jälkeen Sally pakkaa aseensa autoon ja lähtee kostamaan ystäviensä kuoleman sekä siinä samalla pelastamaan nuorisoa, jotka ovat vahingossa päätyneet psykopaatti Leatherfacen tonteille. Jo pelkästä trailerista voi päätellä, että elokuvassa on luvassa yhtä raakaa verilöylyä kuin aikaisemmissa jatko-osissa.

Ennen tätä elokuvaa Texasin Moottorisahamurhaajasta on tehty yhteensä jo kahdeksan elokuvaa. 

Fouérén roolihahmo Sally katsoo kuolleiden ystäviensä kuvaa ennen kostoretkelleen lähtöä. (kuva: Youtube/Netflix)

Leatherface ei kohtaa alkuperäistä näyttelijää

Fouéré hyppää alkuperäisen elokuvan näyttelijän Marilyn Burnsin saappaisiin, joka nukkui pois 65-vuotiaana vuonna 2014. Fouéré tunnetaan muun muassa This Must Be The Place ja Nicholas Cagen tähdittämästä Mandy-elokuvasta.

Elokuvan muut näyttelijät ovat Sarah Yarkin, Elsie Fisher, Jacob Latimore sekä Jessica Allain. Itse Leatherfacea näyttelee Mark Burnham.

Elokuvan ohjaajana toimii Emmy-palkittu David Blue Garcia, jolle kauhukenttä on jo entuudestään tuttu. Garcian ohjaama elokuva Tejano, joka sijoittui myös Texasiin, palkittiin yleisöpalkinnolla vuonna 2018.

Sylkykuppielokuvasta hittiklassikko

Samalla nimellä kulkeva alkuperäinen elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1974. Tuolloin elokuvan ohjasi Tobe Hooper. Elokuva tuli kuuluisaksi ahdistavasta väkivallastaan ja se saikin nopeasti tuomitsevan vastaanoton. Esimerkiksi Suomessa kyseinen elokuva kiellettiin tyystin. Elokuva keräsi kuitenkin suuren fanikunnan ympäri maailmaa ja vasta yli 20 vuotta Yhdysvaltain ensi-iltansa jälkeen moottorisahan pärinä pääsi lopulta Suomen elokuvateattereihin. Nykyään elokuvaa pidetään yhtenä vallankumouksellisimmista elokuvista koskaan.

Ikonista hahmoa Leatherfacea inspiroi tosielämän sarjamurhaaja Ed Geini, joka leikkasi uhreiltaan kasvot irti ja teki niistä itselleen ihmisnahkanaamioita.

Haluaisitko kohdata tämän henkilön? (kuva: Youtube/Netflix)

Texasin Moottorisahamurhat -elokuvan jatko-osassa nuoret idealistit päätyvät texasilaiseen aavekaupunkiin ja vahingossa häiritsevät Leatherfacen huolellisesti suojattua maailmaa. Siitä alkaa nuorten selviytymistaistelu, mutta Leatherface ei tiedäkään, että hänelle tuttu naama on jo matkalla kostamaan hänelle.

Texasin Moottorisahamurhat saa ensi-iltansa Netflixissä 18. helmikuuta 2022.

Kauhistuttavan trailerin näet alta (traileri ei sovi herkkähermoisille).

Jos linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Dave Grohl tähdittää uutta kauhuelokuvaa - mukana myös muut Foo Fighters -yhtyeen jäsenet

Lue myös: Raaka korealainen zombie-sarja kiilasi räjähdysmäisesti Netflixin suosituimmaksi heti julkaisun jälkeen

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat