Kuva: AOP

Elon Muskin twiitti Coca-Colan ostoaikeista hämmentää somessa: "Olet liian köyhä ostaaksesi sen"

30.04.2022 10:15 - Riia Frost

Elon Musk twiittasi 28. huhtikuuta aikovansa ostaa seuraavaksi yhden maailman menestyneimmistä brändeistä.

Teknologiamiljardööri Elon Musk, 50, on Twitter-kauppojensa jälkeen herättänyt keskustelua, joka on luonut lukuisia meemejä sosiaalisessa mediassa. Maanantaina 25. huhtikuuta Musk teki ostokaupat Twitteristä 44 miljardilla dollarilla, eli noin 41 miljardilla eurolla. 

Vain pari päivää kaupanteon jälkeen Teslan toimitusjohtaja Musk kirjoitti Twitter-julkaisussaan ostavansa seuraavaksi maailman yhden menestyneimmistä brändeistä Coca-Colan. Muskin julkaisusta ei käy ilmi, onko kyseessä vitsi vai todellinen suunnitelma.

"Seuraavaksi ostan Coca-Colan ja palautan kokaiinin siihen", Musk twiittaa.

Musk viittaa twiitillään aikaan, jolloin Coca-Cola-virvoitusjuoma sisälsi pienen määrän kokaiinia ja sitä markkinoitiin alkuun päänsäryn parantajana ja aivojen virkistäjänä. Muun muassa Insider-, ABP News - ja MTV-julkaisujen mukaan kokaiini poistettiin juomasta 1900-luvun alussa kokonaan ja sen tilalle laitettiin stimuloivaksi ainesosaksi kofeiini.

Musk jopa yritti saada Coca-Cola-yrityksen huomion toisella twiitillään.

"Coca-Cola, hei vaan", Musk kirjoittaa.

Noin viisi minuuttia myöhemmin Musk twiittsi vielä kerran samasta aiheesta, mutta tällä kertaa hän vitsailee Coca-Colan kuuluisasta iskulauseesta.

”’Todellinen taika on vain siemauksen päässä.’ Todellinen Coca-Colan iskulause”, miljardööri toteaa käyttäen heti perään nauruhymiöitä.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Muskin Twitter-julkaisut ovat hämmentäneet maailman rikkaimman miehen faneja ja muita someseuraajia. Muskin julkaisujen kommenttikentät täyttyivät lukuisilla meemeillä ja monet eivät tuntuneet ottavan miljardööriä tosissaan.

”Sitten sen jälkeen, osta myös Youtube, jotta ”ei tykkäys” -nappi saadaan takaisin”, yksi ehdottaa.

”Sinun kannattaisi lopettaa polttelu”, toinen toteaa.

"Elonin lakimiehet joka ikinen kerta, kun hän twiittaa", kolmas vitsailee meemikuvan kanssa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

”Me jo kyseenalaistamme rahankäyttösi, mutta tämä todistaa sen, että sinulla on ilkeitä ideoita. Huumeet saattavat olla laillisia kotimaassasi Australiassa, mutta ne ovat kiellettyjä täällä”, neljäs kirjoittaa.

”Älkää aliarvioiko ketään. Elon Musk voi yhdellä twiitillään saada Coca Colan osakkeet laskuun, jolloin hän voi ostaa koko yrityksen halvalla. Luulen, että hän vain vitsaili, mutta jos hän tosissaan haluaa, niin hän tulee ostamaan yrityksen tulevaisuudessa”, viides pohtii viitaten muun muassa Teslan osakkeiden laskuun heti sen jälkeen, kun Musk osti huhtikuun alussa 9,2 prosentin osuuden Twitteristä.

”Elon, olet liian köyhä ostaaksesi Coca-Colan”, kuudes twiittaa liittäen samalla kuvan Coca-Colan tämänhetkisestä markkina-arvosta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Coca-Cola ei ole toistaiseksi vastannut Muskin julkaisuihin tai ottanut kantaa siihen, olisiko yritys edes myynnissä. Coca-Colan markkina-arvon arvellaan olevan tällä hetkellä noin 270 miljardia euroa, eli huomattavasti korkeampi kuin se hinta, jolla Musk osti Twitterin.

Musk ei ole toistaiseksi vahvistanut, olivatko julkaisut vitsipohjaisia vai havitteleeko hän tosissaan maailman myydyimmän virvoitusjuoman brändin ostamista itselleen.

(kuva: AOP / EPA / EFA)

Lue myös: Elon Musk myi Teslan osakkeita liki 4 miljardilla - vain pari päivää Twitter-kauppojen jälkeen

Lue myös: Elon Muskin Twitter-kaupat eivät olleet kaikkien mieleen - käyttäjäkato iski alustalle

Lähteet: Twitter, MTV, ABP News, Insider

Kilpailut

Uusimmat