Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Ylistetty dokumentti Kurt Cobainista - Courtney Loven mukaan ohjaaja löysi seksivideon parista

03.07.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Cobain: Montage of Heck -elokuva on tehty yhteistyössä Cobainin läheisten kanssa.

Cobain: Montage of Heck on vuonna 2015 ilmestynyt dokumenttielokuva Nirvana-muusikko Kurt Cobainin elämästä. Dokumentissa käydään läpi miehen elämä aina traagiseen loppuun asti. Cobain teki itsemurhan 27-vuotiaana vuonna 1994.

Montage of Heck -elokuvan on ohjannut Brett Morgen. Hän sai dokumentin tekoon käyttöönsä ennen julkaisematonta materiaalia Cobainin henkilökohtaisista arkistoista. Dokumenttia ryydittävät esimerkiksi Cobainin kasettiäänitteet ja piirustukset. Elokuvassa haastateltavina nähdään Cobainin perheenjäseniä, naisystäviä ja Nirvana-basisti Krist Novoselic. Leffa onkin tehty yhteistyössä Cobainin vanhempien, vaimo Courtney Loven ja tytär Frances Bean Cobainin kanssa.

Dokumenttielokuva sai runsaasti kehuja osakseen. Sitä on kehuttu muun muassa omaperäiseksi ja intiimiksi. Esimerkiksi Rolling Stone arvioi, että elokuva on ”filtteröimätön Kurt-kokemus”, joka näyttää kohteensa aitona ihmisenä, aviomiehenä ja isänä. Entertainment Weeklyn arvion mukaan elokuva herättää Cobainin henkiin paremmin kuin mikään muu elokuva tai kirja on ennen sitä tehnyt.

”Vihdoin näemme miehen myytin sijasta”, arviossa kirjoitetaan.

Elokuva on saanut kehuja myös muun muassa sen kekseliäästä tavasta yhdistellä arkistomateriaaleja, animaatioita ja haastatteluja. 

Courtney Love on kertonut, että dokumentin ohjaaja löysi arkistomateriaalin joukosta myös hyvin arkaluontoista sisältöä.

- Jotenkin Brett löysi seksivideon. Kaikkihan kuvaavat yhden seksivideon elämässään, Love sanoi.

Ohjaaja Morgen sanoi, että oli Lovelta rohkeaa tarjota hänelle pääsyä niinkin intiimin materiaalin ääreen.

Voit katsoa dokumentin trailerin alta.

Cobain: Montage of Heck
TV5
klo 21.00

Lue myös: Kurt Cobainin ikonen kitara myytiin valtavalla summalla - rahat hyväntekeväisyyteen

Lue myös: Dave Grohl ei pystynyt kuuntelemaan Nirvanaa aikoihin - nykyään suhde musiikkiin on muuttunut

Lähteet: Rotten Tomatoes, Entertainment Weekly, Rolling Stone, NME

Uusimmat