Kuva: AOP

Neve Campbell ei palaa ikoniseen Scream-rooliinsa pienen palkkatarjouksen takia - puolustaa arvoaan

09.08.2022 20:45 - Riia Frost

Neve Campbell myös korostaa sitä, miten eriarvoisesti elokuvateollisuus kohtelee mies- ja naisnäyttelijöitä.

Näyttelijä Neve Campbelliä, 48, ei tulla näkemään ikonisessa Sidney Prescott -roolissaan tulevassa Scream 6 -elokuvassa. Campbell kertoo, ettei päätös ollut helppo, ja että siitä käytiin pitkä sopimusneuvottelu. Lopulta näyttelijä päätyi kieltäytymään kyseisestä elokuvaprojektista, koska hänelle ei suostuttu maksamaan tarpeeksi suurta palkkaa. Siksi näyttelijä koki, että hänen täytyi puolustaa omaa arvoaan.

- En kokenut, että se, mitä minulle tarjottiin, vastasi arvoa, jonka olen tuonut tähän franchiseen 25 vuoden aikana, Campbell toteaa People-julkaisussa.

- Syvällä sisimmässäni tiesin, etten voinut tehdä sitä. En voinut kävellä kuvauksissa ja tuntea itseäni aliarvostetuksi, Campbell lisää.

Campbell nostaa myös esille sen, miten eriarvoisesti elokuvateollisuus kohtelee mies- ja naisnäyttelijöitä.

- Lisäksi bisnesnaisena koen erittäin tärkeäksi, että koemme itsemme arvokkaiksi ja sen puolesta täytyy taistella. Luulen, että jos olisin mies ja olisin tehnyt viisi elokuvaa valtavasta hittisarjasta 25 vuoden aikana, minulle ei oltaisi tarjottu tuota summaa, Campbell lisää.

Vaikka päätös oli Campbellille itsestäänselvyys ja hän pitää arvoistaan tiukasti kiinni, hän ei silti väitä, etteikö olisi myös surullinen, ettei hän palaa kauhuelokuvasarjaan.

- Rakastan näitä elokuvia ja Sidneytä. Rakastan tätä franchisea ja olen siitä erittäin kiitolinen. Mutta samaan aikaan en kestänyt ajatusta, että kävelisin elokuvaan aliarvostettuna, Campbell korostaa.

Scream 6 -elokuvan sijaan Campbellillä on tällä hetkellä useampi projekti meneillään, mukaan lukien Netflixin The Lincoln Lawyer - ja Peacockin Twisted Metal -sarjat. Vaikka Campbell ei palaa ikoniseen rooliinsa, hänen kollegansa Courteney Cox, 57, tullaan näkemään tulevassa elokuvassa toimittaja Gale Weathersina. Cox on näytellyt kyseistä hahmoa jo  kauhuelokuvasarjan ensimmäisestä osasta alkaen.

Neve Campbell on tarkka rahallisesta arvostaan. (kuva: AOP)

Lue myös: Courteney Cox rikkoi karmivan ennätyksen - arvaatko mistä on kyse?

Lue myös: Courteney Cox antaa vihiä tulevasta Scream-elokuvasta - "Teidät täytyisi tappaa, jos puhuisitte siitä"

Lähteet: People, Deadline

Kilpailut

Uusimmat