Kuva: Dunkin'/YouTube

Ben Affleck donitsikauppiaana, raskas rock-ura ja Breaking Badin paluu - hulvattomimmat Super Bowl -mainokset

14.02.2023 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Super Bowlin mainoskatkon mainokset ovat suurten budjettien toteutuksia, joissa nähdään viihdemaailman tunnistettavimpia kasvoja ja ikonisimpia hetkiä.

Viime sunnuntaina järjestetty amerikkalaisen jalkapalloliiga NFL:n loppuottelu, eli Super Bowl on massiivinen mediatapahtuma, jota seuraavat sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman. Jalkapallon lisäksi tapahtumassa on tarjolla runsain mitoin viihdettä: artisteja, esiintyjiä ja televisiomainoksia.

Super Bowlin mainoskatko on haluttu mainospaikka, joten pikkurahalla ei pääse mukaan: viime vuonna CNN uutisoi 30 sekunnin mittaisen mainospaikan maksaneen keskimäärin seitsemän miljoonaa dollaria.

Aikaisempien vuosien tapaan myös tänä vuonna mainoksia tähdittävät viihdemaailman kärkinimet. Mainoksissa nähdään muun muassa näyttelijä Ben Affleck ja hänen vaimonsa, näyttelijänä ja laulajana tunnettu Jennifer Lopez, artistit Missy Elliot, Meghan Trainor ja Ozzy Osbourne vilahtavat niin ikään valkokankaalla.

Aikakauslehti Billboard on listannut kymmenen tämän vuoden kymmenen parasta mainosta, jotka nähtiin Super Bowlin mainoskatkolla.

Pringles ja Meghan Trainor

Kenenpä käsi ei olisi jäänyt jumiin kapeaan Pringles-sipsipurkkiin. Mainoksen mukaan edes laulaja Meghan Trainor ei ole välttynyt jumiin jäämiseltä.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Doritos ja Jack Harlow, Missy Elliott sekä Elton John

Maissilastuja valmistava Doritos on jo vuosien ajan viihdyttänyt Super Bowl -kansaa ikimuistoisilla mainoksilla. Uusimassa luomuksessa nähdään rap-artisti Jack Harlow uuden uran äärellä. Videolla vilahtaa niin ikään myös rap-artisti Missy Elliott sekä muusikko Elton John.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Busch Light ja Sarah McLachlan

Laulaja Sarah McLachlanin kappale Angel on soinut lukuisissa eläimiin kohdistuvan kaltoinkohtelun ehkäisemiseen pyrkivän järjestön ASPCA:n mainoksissa. Busch-oluen mainoksessa nähdäänkin laulaja keräämässä varoja hyväntekeväisyyteen, kunnes Busch-mies keskeyttää laulajan.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Dunkin' ja Ben Affleck sekä Jennifer Lopez

Kukapa muu olisikaan sopivampi mainoskasvo Dunkin'-donitseille kuin näyttelijä Ben Affleck. Tämän tästä Dunkin'-tuotteiden kanssa nähty näyttelijä kokeilee uutta uraa pikaruokaravintolan autokaistalla, joka saa hänen vaimonsa yllättymään.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pepsi ja Ben Stiller

Näyttelijä Ben Stiller nähdään Pepsin mainoksessa kertomassa työstään näyttelijänä.

- Onko tämä aitoa, vai näyttelenkö vain, Stiller tokaisee mainoksessa.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Uber One ja Kelis, Diddy, Montell Jordan, Donna Lewis, Haddaway sekä Ylvis

Uber toimittaa maailmalla kuljetuspalveluiden lisäksi ruoan ja ostosten kotiinkuljetuspalveluita. Videolla artisti Diddy saa tehtäväkseen tehdä Uber One -palvelulle kappaleen, joten mainoksessa kuullaan takavuosien hittejä uusina, kaupallisina versioina.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

T-Mobile ja John Travolta, Donald Faison sekä Zach Braff

Matkapuhelinverkkoyritys T-Mobilen mainoksessa kuullaan uusi versio Greace-musikaalin Summer Nights -hitistä. Esiintyjinä mainoksessa nähdään John Travolta, Donald Faison sekä Zach Braff.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Workday ja Ozzy Osbourne, Paul Stanley, Joan Jett, Billy sekä Gary Clark Jr.

Rock-tähden elämä ei ole helppoa: kiertue-elämää, hajotettuja hotellihuoneita ja loputtomasti tuhmia asioita. Workday-ohjelmiston mainoksessa rock-elämän konkarit haluavat muistuttaa, että kuka tahansa ei ole rock-tähti.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rakuten ja Alicia Silverstone

Clueless-elokuvan tähdet Alicia Silverstone ja Elisa Donovan tuovat Rakutenin mainoksessa vuonna 1995 ilmestyneen hittielokuvan diivailevat hahmonsa takaisin ruutuun. Silverstone nähdään jopa samanlaisessa keltaisessa asussa kuin alkuperäisessä elokuvassa.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

PopCorners ja Bryan Cranston sekä Aaron Paul

Suosikkisarja Breaking Bad tekee hienovaraisen paluun PopCorners-lastujen mainoksessa, kun sarjaa taannoin tähdittäneet Bryan Cranston sekä Aaron Paul nähdään jälleen yhdessä. Tällä kertaa kaksikon laboratoriosta löytyy laillisempaa tuotetta.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Ikimuistoisimmat Super Bowl -mainokset listattiin - muistatko kyseiset klassikot?

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat