Kuva: AOP

Liam Neeson paljastaa, miksi kieltäytyi James Bondin roolista - naisystävällä oli sana sanottavana

22.02.2023 22:15 - Iiro Myllymäki

Liam Neesonia harkittiin James Bondin rooliin 1990-luvulla.

Näyttelijä Liam Neeson, 70, on kertonut Rolling Stonen haastattelussa kieltäytyneensä James Bondin roolista vuoden 1995 007 ja kultainen silmä -elokuvassa. Syy liittyi miehen tuolloiseen parisuhteeseen.

Neeson kertoo, että hänelle ja muille näyttelijöille tarjottiin ikonisen agentin roolia. Hänen sittemmin edesmennyt vaimonsa Natasha Richardson ei kuitenkaan ollut asiasta mielissään. Pari ei ollut vielä tuolloin naimisissa, ja nainen esitti Neesonille uhkavaatimuksen.

- Rakas vaimoni, rauha hänen sielulleen, sanoi minulle, että ”Liam, minun pitää kertoa sinulle jotakin. Jos esität James Bondia, me emme mene naimisiin”, Neeson kertoo.

Mies muistelee kiusoitelleensa Richardsonia tuolloin laittamalla kätensä aseen muotoon ja hyräilemällä James Bond -tunnusmusiikkia. Neeson uskoo tietävänsä, miksi hänen naisystävänsä ei ollut innoissaan ajatuksesta miehestään esittämässä Bondia.

- Hän antoi minulle James Bond -uhkavaatimuksen. Ja hän tarkoitti sitä! Niissä elokuvissa on niin monia upeita tyttöjä monissa maissa pyörimässä sängyissä. Olen varma, että hänen [Richardsonin] päätös perustui siihen, Neeson sanoo.

Neeson ja Richardson menivät naimisiin vuonna 1994. Pari oli yhdessä Richardsonin kuolemaan asti vuonna 2009.

007 ja kultainen silmä -elokuvassa James Bondin rooliin hyppäsi lopulta Pierce Brosnan.

Lue myös: Liam Neesonin tähdittämä toimintaelokuva nousi Netflixin katsotuimmaksi leffaksi

Lue myös: James Bond -veikkauksissa pitkään pyörinyt nimi kumoaa huhut - "En tule olemaan se tyyppi"

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat