7 erinomaista perustelua: Miksi koira on todellisuudessa parhain ystäväsi

19.08.2014 07:30 - Karoliina Kotala

Moni on kuullut sanonnan; koira on ihmisen paras ystävä. Todellisuudessa sanonnalle löytyy erittäin paljon hyviä perusteluja.

Jokainen koiran omistaja tietää, kuinka vahva side omaan lemmikkiin voi syntyä. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, mitä koira antaa omistajalleen takaisin.

1. Koira ei tuomitse sinua

Koirasi rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet, eikä tuomitse asioista, joita muu maailma voi pitää merkityksellisinä. Kun kohtelet lemmikkiäsi rakkaudella, hän on aina ystäväsi.

2. Koira on aina lojaali

Koirasi pysyy rinnallasi tulipa mitä vain. Se on uskollinen juuri sinulle kuolemaansa asti.

3. Koirallasi on aina aikaa sinulle

Vaikka koiranomistajan arkeen kuuluu toisinaan uhrautumista omista suunnitelmista, on myös koirasi aina valmis lähtemään puistoon, kylään tai lenkille kun sinäkin olet. Sillä ei ole koskaan muuta menoa ja se viihtyy seurassasi vaikka koko päivän.

4. Koirasi tekee sinusta paremman tyypin

Tutkimusten mukaan ihmiset luottavat koiranomistajiin muita enemmän, sillä se osoittaa, että voit pitää jostain enemmän kuin itsestäsi. Koira myös pehmentää sinua ja tekee sinut helpomminlähestyttäväksi muille ihmisille.

5. Koirasi tietää, kun olet sairas

Koirilla on taipumus luonnostaan tietää, kun olet sairas. Tutkimusten mukaan osa koirista pystyy huomaamaan syövän yli 80 prosentin tarkkuudella ja ne osaavat varoittaa ihmistä esimerkiksi alhaisesta verensokerista.

6. Koira pitää sinut terveenä

Jo se, että omistat koiran pitää sinut aktiivisempana ja vähentää stressiä. Tutkimusten mukaan koiranomistajat elävätkin muita pidempään.

7. Koira suojelee sinua

Toki kyseinen taipumus vaihtelee yksilöstä riippuen, mutta useimmiten koirasi on valmis tekemään mitä tahansa vuoksesi, mukaanlukien suojelemaan sinua mahdolliselta uhalta.

Lähde: Guyism

Kilpailut

Uusimmat