Kuka sanoi, että pelaaminen on turhaa? 6 elämänoppia videopeleistä

08.08.2014 16:10 - Susanna Karttunen

Peliohjain kädessä oppii huomaamattaan tärkeitä asioita elämästä.  

Pelien pelaamisella on suuri vaikutus ihmisen elämään. Videopelit ovat kehittyneet kovasti viime vuosien aikana. Tarinat ovat syvempiä, yksinpelistä on siirrytty ryhmäpeleihin ja pelejä pääsee Internetin avulla pelaamaan kotoaan käsin ihmisten kanssa ympäri maailmaa.

Mikä parhainta, videopelit voivat opettaa sinulle tärkeitä elämänoppeja, jotka auttavat sinua läpi elämän. New York Post listasi joitakin näistä opeista.

1. Tiimipelaajana oleminen

Kun on osa tiimiä, joskus täytyy ottaa sivuosa ja antaa ryhmän parhaan tehdä hoitaa homma kotiin. Battlefieldin ja Counter Striken kaltaisissa peleissä oppii ajattelemaan suurempaa kokonaisuutta ja miettimään, miten voi parhaiten auttaa ryhmäänsä. Tämä taito on todella tärkeä elämässä.

2. Maailma on täynnä mahdollisuuksia

Videopelit esittelevät, mitä kaikkea on maailmassa mahdollista tehdä. Esimerkiksi Grand Theft Auto on enemmän tunnettu autokaappaamisista ja poliisitakaa-ajoista, mutta siinä myös pääsee tutkimaan maailmaa. GTA V:ssä pelaaja pääsee riippuliitämään, sukeltamaan ja pelaamaan tennistä. Tämä voi innostaa tekemään näitä asioita myös oikeassa elämässä.

3. Älä auta niitä, jotka eivät jaksa auttaa itseään

Tyypillinen suojelumissio videopelissä on auttaa vaarassa oleva turvaan. Yleensä tämä olio tai henkilö on hyödytön taakka, joka ei tee elettäkään auttaakseen pitämään itsensä hengissä. Lopulta hän luultavasti aiheuttaa teidän molempien kuoleman. Tästä voi vetää johtopäätökset, ettei oikeassakaan elämässä kannata auttaa henkilöä, joka vain vetää sinut pohjalle kanssaan.

4. Tärkeät asiat eivät tule helposti

Sinäkin olet varmasti sinnikkäästi yrittänyt lukuisia kertoja päästä pelin jotain vaihetta läpi onnistumatta. Silti olet jaksanut jatkaa kokeilemista niin pitkään, että lopulta onnistut. Samaa asennetta kannattaa käyttää myös elämässä.

5. Elämässä tulee takaiskuja

Peleissä takaiskuja ja haasteita riittää välillä liikaakin. Onneksi näitä kokemuksia voi hyödyntää oikeassa elämässä, sillä myös siinä haasteita riittää.

6. Oikean asian tekeminen ei välttämättä tunnu hyvältä

Esimerkiksi Metal Gear Solid 3 -pelin pelaajat tietävät, että joskus on parasta uhrata itsensä muiden hyväksi. Myös monissa muissa peleissä täytyy välillä tehdä valintoja, jotka eivät ole itselle se mukavin asia tehdä.

 

Uutisoimme aiemmin videopelien pelaamisen tuottavan aivoissa samanlaista mielihyvää kuin seksi. Lue artikkeli täältä.

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat