Kuva: AOP

Mikä oli MM-turnauksen hienoin hetki, Kaapo Kähkönen?

07.01.2016 16:19 - Senni Loikala

Radio City tavoitti Nuorten Leijonien maalivahdin kertomaan ajatuksiaan turnauksesta ja Venäjän finaaliottelun puhutusta tasoitusmaalista.

Nuorten Leijonien ykkösvahdiksi nousseen Kaapo Kähkösen maaliverkko heilahti kultaottelussa vain 6,9 sekuntia ennen loppusummeria. Radio Cityn iltapäivien juontaja Juha Valvio tavoitti Kähkösen puhelimitse kommentoimaan tunnelmiaan kiekon livuttua maaliin.

- Siinä tilanteessa pitää päättää, märehditäänkö tasoihin tulemista vai koitetaanko voittaa peli. Tilanne olisi ollut toinen, jos kyse olisi ollut voittomaalista, Kähkönen sanoo.

- Monesta vaikeasta tilanteesta me ollaan selvitty. Tuokin tilanne, että tasoitus tuli noin seitsemän sekuntia ennen pelin loppumista ja pystyimme nollaamaan tilanteen erätauolla, se oli hienoa! Ei meillä ollut vaihtoehtoja, me haluttiin niin paljon maalia, hän jatkaa.

Turnauksen hienoin hetki

Kähkönen kertoo, että turnauksen jälkeen olo on kieltämättä haikea.

- Tyhjä olo, kun turnaus on ohi. Toista samanlaista ei varmaan tule. Tällä kertaa kaikki päättyi hienosti, mutta kun turnaus loppuu kuin seinään, on se haikeaa.

Yksi hetki turnauksesta on tallentunut erityisen ainutlaatuisena Kähkösen mieleen.

- Kun Suomen lippu hinattiin kattoon finaalin jälkeen, Maamme-laulu soi ja kaikki seistiin rivissä – tuli sellainen fiilis, ettei toista samanlaista ole.


Lue myös: Pikkuleijonien MM-finaalin katsojaluvut julkaistiin

Kuuntele Radio Cityn päivää arkisin kello 14-18.

Kilpailut

Uusimmat