Kuva: YouTube

Vapise Mestis! Suomi-sarjassa pelaava joukkue kokoaa hirmuista rosteria

04.02.2016 16:47 - Mikko Räsänen

Imatran Ketterän Suomi-sarjaa pelaava joukkue vilisee entisiä liigapelaajia.

Imatran Ketterä oli 80- ja 90-luvuilla perinteinen divisioonajoukkue, sillä Ketterä pelasi tuolloin peräti 13 kautta I-divisioonassa (nykyinen Mestis). Sittemmin Ketterä ajautui talousvaikeuksiin ja on pudonnut alempiin sarjoihin.

Nyt Imatran kiekkopiirit ovat kuitenkin jälleen vahvassa myötätuulessa. Kaupunkiin valmistui uusi jäähalli 2011 ja Ketterä on tekemässä vahvaa paluuta Mestikseen. Joukkue johtaa Suomi-sarjaa kymmenen pisteen erolla seuraavana olevaa. Kauden aikana Ketterä on vahvistanut joukkuettaan useilla sellaisilla pelaajahankinnoilla, joista nykyiset Mestis-joukkueetkin voivat olla kateellisia. Tuorein värväys on maalivahti Ville Hostikka, 30, joka on pelannut Liigaa Sportin, KalPan, Kärppien, TPS:n ja SaiPan riveissä ja ehtinyt pelaamaan myös KHL:ssä.

Nyt Ketterällä on kokoonpanossaan sellainen määrä entisiä liigapelaajia, että joukkue on antanut myrskyvaroituksen pyrkimyksestään palata ryminällä Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Esimerkiksi Hostikka on Suomi-sarjaan käsittämättömän kova hankinta, sillä hän olisi ollut tähtihankinta melkein mille tahansa Mestis-joukkueellekin. Ketterän peräpäässä luutiva Jarno Lippojokikin voitti vielä viime kaudella Mestikssessä puolustajien maalipörssin ja oli ilmeisesti lähellä murtautua täksi kaudeksi KooKoon liigamiehistöön.

Radio City listasi Ketterän kokoonpanon entiset liigapelaajat ja heidän Liigassa pelaamiensa otteluiden määrät:

Pauli Levokari 497
Jarno Lippojoki 198
Sami Ryhänen 165
Ville Hostikka 145
Joni Suutari 41
Onni Toivanen 14
Jesse Ryhänen 5
Olli Jokinen 1
Riku Rissanen 1

Kotimaisten nimimiesten lisäksi Ketterän riveissä pelaa Latvian nuorten maajoukkueen monivuotinen hyökkääjä Rudolfs Maslovskis, 20, joka murtautui viime kaudella jo Latvian aikuisten maajoukkueeseenkin. Suomi-sarjassa 171-senttinen latvialainen on todella vaarallinen hyökkääjä, kuten käy ilmi esimerkiksi hänen tästä huikeasta soolomaalistaan.

Huippukovan rosterin tavoitteetkin ovat korkealla.

- Meillä on selkeä tavoite nousta. Viime keväänä päätimme, että haluamme nousta Mestikseen kahden vuoden sisällä. Maaliskuussa aloitettiin projekti, kovasti on tehty töitä, ja nyt tuntuu siltä, että palaset ovat loksahtaneet kohdalleen, Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen kertoo Radio Citylle.

Valmentaja kehuu sitä asennetta, jolla liigakonkarit ovat tulleet pelaamaan Suomi-sarjaan.

- Heillä on todellinen intohimo tätä juttua kohtaan. Ja nyt on lähtenyt liikkeelle jonkinlainen lumipalloeffekti, sillä kaupungillakin on syntynyt pieni buumi Ketterän ympärille, Mensonen kiittelee.

Imatralla on tuoreessa muistissa 90-luvun vuodet, jolloin joukkue yritti pysyä Mestiksessä miettimättä taloudellisia realiteetteja. Sen seurauksena sarjapaikka meni, mutta velat jäivät. Nimekkäiden hankintojen kohdalla herää jälleen kysymys, onko Imatralla taas unohdettu taloudelliset realiteetit.

- Tämä juttu on suunniteltu hyvin, eikä taloudellisia riskejä oteta. Lyhennämme vanhaa velkaa koko ajan ja menestys auttaa siinä. Ei mene enää pitkään, kun olemme velaton seura.

Alla Ketterän kannastuskappale, jota saatetaan hyvinkin kuulla ensi vuonna Mestiksessä, jos Ketterän lento jatkuu vielä kevään loppuun asti.

Lue myös: Suomen rakastetuimmat ja vihatuimmat urheiluseurat selvitettiin - katso ranking-listat

Kilpailut

Uusimmat