Kuva: Fotolia

Mies, pidä huolta seksivietistäsi - ravintolisät, joita kannattaa nauttia säännöllisesti

25.02.2016 16:30 - Iiro Myllymäki

Pillereistä ja jauheista ei ensimmäisenä tule mieleen terveyden edistäminen, mutta ravintolisien hyödyt ovat kiistattomat.

Sinun ei tarvitse olla kuntosalin pumpattu himotreenaaja hyötyäksesi ravintolisien käytöstä. Terveellisiin elintapoihin ja ruokatottumuksiin yhdistettynä lukuisat ravintolisät kohentavat kenen tahansa terveyttä. Välttämättömiä ne eivät ole, mutta nimensä mukaisesti tuovat oman lisänsä hyvinvoinnin rakentamiseen. Ask Men -sivusto listasi hyödyllisimmät ravintolisät miehille ja sen, mihin ne todella vaikuttavat.

Testosteronitaso

Alhainen testosteronitaso on yhteydessä vähentyneeseen seksihalukkuuteen ja väsymykseen. Näitä kukaan ei vapaaehtoisesti elämäänsä halua, joten testosteronin lisääminen elimistössä alkaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta. Mikä siis avuksi?

D-vitamiini

Silloin kun aurinko on häipynyt valaisemaan vain onnekkaita etelän asukkeja, D-vitamiinia kannattaa napata purkista. Vitamiini tehostaa aivotoimintaa ja parantaa vastustuskykyä mutta lisää myös testosteronin määrää.

Sinkki

Sinkin puutos saattaa aiheuttaa impotenssia ja hiustenlähtöä, mutta myös testosteronin vähenemistä.

Tulehdukset ja nivelkivut

Jatkuvat kivut eivät ole vain vanhusten riesa. Kiputiloihin kannattaa puuttua lääkärin avulla ja tulehduskipulääkkeillä, mutta ravintolisän käyttäminen voi lopettaa kokonaan tarpeesi napsia kipulääkkeitä.

Kalaöljy

Suurin osa meistä saa ruoastaan riittävästi omega 6 –rasvahappoja, mutta tilanne on huonompi omega 3 –rasvahappojen suhteen. Kalasta saa runsain mitoin omega 3:a, mutta ei hätää, jos merenelävät eivät kuulu säännölliseen ruokavalioosi. Kalaöljykapselit vähentävät tulehduksia säännöllisesti käytettyinä, ja ne tekevät hyvää myös sydämelle, aivoille ja kolesterolitasolle.

Immuunijärjestelmä

Kukapa meistä haluaisi olla jatkuvasti kipeä ja väsynyt? Hyvä vastustuskyky ehkäisee tämän kauhuskenaarion toteutumisen, ja kyllä, ravintolisät auttavat tässäkin.

Viherjauhe

Vihreä jauhe saattaa näyttää epäilyttävältä, mutta tällaiset jauheet ovat erinomaisia vitamiininlähteitä. Niiden suosio kasvaa kohisten, mutta niiden käyttäminen ei ole tekosyy jättää vihannekset kokonaan pois lautaselta.

Probiootit

Probiootit lisäävät ruoansulatusjärjestelmän hyödyllistä bakteerikantaa. Sekä ruoansulatus että vastustuskyky kiittävät probioottien nauttimisesta. Probiootteja saa muun muassa tuotteista, jotka sisältävät maitohappobakteeria.

Rasvanpoltto

Jos kuvittelit, että laihdutuspilleri on ratkaisu rasvanpolttoon, erehdyit. Mikään pilleri ei maagisesti poista ylimääräisiä kiloja. Siltikin kun oikean ravintolisän yhdistää terveeseen ruokavalioon, vaikutukset näkyvät myös vyötäröllä.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää runsaasti katekiineja eli sellaisia antioksidantteja, jotka vaikuttavat suotuisasti sydämen, aivojen ja maksan toimintaan, parantavat verisuonien kuntoa sekä vähentävät syövän riskiä. Vihreässä teessä saadun katekiinin on havaittu kiihdyttävän laihduttamista, liikuntaan yhdistettynä toki.

Joko käytät jotakin näistä ravintolisistä, vai luotatko täysin ruokavalion voimaan?

Lue myös: Yksi superruoka läpäisee kaikkien ravitsemustieteilijöiden seulan – ”Kukaan ei kiistä hyötyjä”

Lähteet: Ask Men, Body and Soul, Hyvä Terveys

Kilpailut

Uusimmat