Kuva: Asian Poker Tour

Suomalainen pokeritähti teki lupauksen köyhälle perheelle ennen turnausta - sitten alkoi tapahtua

04.04.2016 19:00 - Mikko Räsänen

Suomalainen pokeriammattilainen Pasi Heinänen uskoo, että korkeampi voima siivitti hänet turnausvoittoon Asian Poker Tourilla.

Nykyään Filippiineillä asuva suomalainen pokeriammattilainen Pasi Heinänen tutustui kotikaupungissaan Manilassa pari viikkoa sitten köyhään perheeseen.

- Perheen isä oli sairas ja kävi silti töissä ja tienasi 200 dollaria kuussa. Rahaa heillä oli niin vähän, että perheellä ei esimerkiksi ollut varaa televisioon kuten ei millään perheellä heidän naapurustossaan. 

Heinänen oli juuri lähdössä Koreaan osallistuakseen Asian Poker Tour -turnaussarjan pokeriturnaukseen. Ennen lähtöään hän teki perheelle lupauksen, että jos hän voittaa Koreassa yhdenkin APT-tittelin, ostaa hän perheelle television, josta he ovat haaveilleet.

Perillä Heinänen osallistui heti APT:n avausturnaukseen. Siinä kortti tuntui käyvän, ja pelaaja yksi toisensa jälkeen putosi, mutta Heinänen pysyi mukana. Lopulta hän oli finaalipöydässä.

- Uskon, että korkeampi voima ohjasi minua turnauksessa, Heinänen kertoo nyt.

Kaikki mitä hän teki, tuntui onnistuvan. 

- Finaalipöydässä voitin vastustajan ässäparin T9s-kädelläni. 

Kun pelaajien määrä väheni, nousi esiin keskustelu, pitäisikö jäljellä olevien pelaajien tehdä diili ja jakaa voittopotti keskennään. Monesti Heinänen on tuollaiseen suostunut, mutta ei nyt. Hän oli luvannut perheelle yrittää voittaa.

- En halunnut tehdä sitä diiliä, koska halusin voittaa ja lunastaa lupaukseni.

Lopulta Heinänen oli heads-up -vaiheessa vastassaan enää amerikkalainen Eric Ahn. Heinänen kukisti vastustajansa KJ-kädellä ja voitti turnauksen. Eikä menestys jäänyt siihen, vaan hän voitti viikon aikana peräti kolme turnausta. Vastaavaan suoritukseen hän ei ole pystynyt pitkällä urallaan kertaakaan aiemmin.

Lopulta oli aika palata Manilaan, eikä Heinänen ollut unohtanut lupaustaan. Kun hän palasi kohtaamaan köyhän tuttavaperheensä, oli hänellä mukanaan uusi televisio. Hän teki tänään koskettavan Facebook-päivityksen perheen kodista tv:n luovutuksen jälkeen.

Heinänen kertoo, että lopulta hän oli se, joka sai suurimman palkinnon, kun näki, miten onnelliseksi perhe lahjasta tuli.

- Tippa tuli linssiin, kun nain kuinka köyhästi siellä oli asiat, ja kun näki kuinka paljon hyvää mieltä sai koko naapurustolle aikaan.

- Varmaan joku ajattelen, että kalastelen sympatiaa, koska julkaisin tämän statuksen. Syy miksi julkaisin tuon oli se, että toivon, että muutkin ihmiset tekisivat jotain vastaavaa aina, jos heistä siltä tuntuu. Maailma olisi silloin aika paljon hienompi paikka.

Lue myös: Suomalainen pokerimiljonääri joutui erikoisen rikoksen uhriksi

Kilpailut

Uusimmat