Kuva: AOP

Joel Pohjanpalon suoritusta ylistetään Euroopassa

12.09.2016 14:25 - Mikko Räsänen

Nopea hattutemppu Bundesliiga-ottelussa nosti Joel Pohjanpalon uutisaiheeksi ympäri Eurooppaa.

Viikko sitten suurin osa eurooppalaisista jalkapallofaneista ei tiennyt, kuka on Joel Pohjanpalo. 22-vuotias Bauern Leverkusenissa pelaava suomalaishyökkääjä muutti tilanteen, kun hän hän pääsi kentällä 72:nnella minuutilla ottelussa HSV:tä vastaan. Pohjanpalo paukutti ottelu loppuhetkillä puhtaan hattutempun ja nosti sillä Leverkusenin tappioasemasta 3-1-voittoon. 

Pohjanpalon temppu vei hänet otsikoihin. 

World Soccer -sivusto valitsee joka viikko jalkapalloliigoista viikon puheenaiheet. Esimerkiksi viime viikolla Englannista nostettiin David Silvan huikeat otteet, Italiasta lähes 40-vuotiaan legendan Francesco Tottin täysosuma ja Ranskasta Mario Balotellin kaksi maalia debyyttiottelussaan Nizzan paidassa. Saksasta nostettiin Pohjanpalo, eli hän sai nimensä tasavertaisesti noiden tähtipelaajien rinnalle.

Bundesliigan virallinen nettisivusto hehkuttaa Pohjanpaloa ja kertoo hänen tehneen seurahistoriaa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun vaihdosta kentälle tullut Leverkusen-pelaaja onnistuu tekemään hattutempun. Bundesliigan vaihtomiesten ennätystilastossakin Pohjanpalo nousi kakkoseksi. Ykkössijaan olisi vielä ollut matkaa, sillä viime kaudella vaihdosta kentälle tullut Bayern München -hyökkääjä Robert Lewandowski teki viisi maalia ottelun aikana.

Myös Eurosportin liigakatsauksessa Pohjanpalon hattutemppu oli tärkein uutinen Bundesliigassa. Muut nostot olivat sarjanuosija Freiburgin huikea loppukiri ja Mario Gomezin tehottomuus.

Lue myös: Suomalaispelaajan loukkaantuminen käynnisti sodan - valmentajalle potkut!

Lue myös: Agentti paljastaa: ManU ei ollut Zlatan Ibrahimovicin toivoma uusi seura

Kilpailut

Uusimmat